Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

U 2011. najtraženije ulaznice za “Stošu od Foše” i “Spektakluk”

23.01.2012. 23:00
U 2011. najtraženije ulaznice za “Stošu od Foše” i “Spektakluk”


Najposjećenija predstava u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar prošle godine, u produkciji HNK Zadar, bila je “Stoše od Foše iliti Kate Kapuralica”. Isti rekord od gostujućih predstava drži “Spektakluk” za koji su ulaznice rasprodane nedugo nakon što su stavljene u prodaju. U prvom dijelu sezone 2011./12. najveću posjećenost ostvarila je predstava u koprodukciji HNK Zagreb i HNK Zadar “Gostioničarka Miradolina”. Najmanji interes u prošloj godini Zadrani su pokazali za Tranzicijsko fikcijsko kazalište, TRAFIK iz Rijeke i njihovu predstavu “Diva”.
Što se koncerata tiče prosječna posjećenost ukupnih koncerata u programu HNK Zadar prošle godine iznosi 68 posto, a najveću posjećenost ostvario je koncert Zagrebačkog gitarističkog kvarteta održan u Svečanoj dvorani Sveučilišta u kojoj je kapacitet 250 mjesta. Koncert je bio u potpunosti rasprodan. Najmanju posjećenost imao je koncert Cantus ansambla održan u ožujku 2011. također u Svečanoj dvorani Sveučilišta.
Kako je kocert Zagrebačkog gitarističkog kvarteta održan u prvom dijelu sezone 2011./12. on je potvrdio odličan početak ovogodišnje sezone, a besplatni koncerti iz Ciklusa Bersa također su se pokazali odličnim potezom kazališta jer svi ostvaruju odličnu posjećenost od preko 200 posjetitelja po koncertu.
Tijekom prošle godine ukupna posjećenost programa kazališta iznosila je 87 posto, a u HNK-u ističu kako su zadovoljni upravo posjetom svojih predstava “I to je ljubav” i “Velike diktatorice”, dok je dobru posjećenost zabilježila i predstava iz glumačke radionice “Adam i Eva” rađena po Krležinom tekstu.
HNK Zadar bilježi i porast tijekom Kazališnog ljeta i to za 7,5 posto na kojem su najtraženije karte bile za predstavu “Stoše od Foše, iliti Kate Kapuralica”, a od koncerta za Jazz Hondo (Španjolska).
Odaziv građana bio je odličan i tijekom relativno nedavno obilježene Noći kazališta kada je u besplatnim predstavama i koncertima uživalo 1200 građana.
Sezona HNK Zadar nastavlja se i u ovoj godini, a nakon održanog koncerta Acoustic Projecta “Klasičari vole Jazz” na rasporedu je predstava “Pandorina kutijica” po tekstu Mire Gavrana i u izvedbi Teatra Gavran na rasporedu već u četvrtak u 20 sati.