Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Hrvatska umirovila Francusku

Autor: Hina (H)

23.01.2013. 23:00
Hrvatska umirovila Francusku

Foto: FAH



Hrvatska muška rukometna reprezentacija plasirala se u polufinale Svjetskog prvenstva u Španjolskoj nakon što je u četvrtfinalu u Zaragozi svladala branitelja naslova i aktualnog olimpijskog pobjednika Francusku sa 30-23 (13-12). Susret je igran pred 4.000 gledatelja u dvorani Principe Felipe.
Hrvatski rukometaši nastavili su sa sjajnim igrama na Svjetskom prvenstvu, te su se plasirali u polufinale nadigravši Francuze s čak sedam golova razlike. Nakon neugodnog ulaska u utakmicu, jer je Drago Vuković već u 47. sekundi dobio crveni karton, a Francuska iskoristila igrača više za vodstvo 2-0, Hrvatska se ekspresno vratila u susret. Za manje od dvije minute s dva gola Duvnjaka i jednim Bičanića i Ninčevića naši su poveli sa 4-2.
Pokretljiva obrana 6-0 i odlični Mirko Alilović na vratima potpuno su zaustavili vanjske igrače Francuske, te je vodstvo Hrvatske sredinom prvoga poluvremena doseglo i četiri razlike (8-4).
Razdoblju naše daleko bolje igre kraj je stigao u 22. minuti kada je francuski vratar Thierry Omeyerobranio sedmerac Ivanu Čupiću kod rezultata 11-7. S tri gola u nizu Francuzi su se primakli na 11-10, te se s minimalnom prednosti Hrvatske otišlo na odmor.
Početkom nastavka Kopljar i Duvnjak su postigli golove za novo odvajanje, te Hrvatska nije ispuštala prednost do kraja. Francuska se još jednom primakla na jedan gol razlike (20-19) sredinom drugog dijela, ali naša mladost i veći motiv su u završnici odigrali presudnu ulogu. Horvat je pet minuta prije kraja iz kontre povisio na pet razlike (26-21) i tada je susret bio odlučen, a do kraja susreta je ta prednost i povećana na konačnih sedam razlike.
Hrvatska će u polufinalu u petak u Barceloni s početkom u 21.30 sati igrati protiv europskog prvaka Danske.
Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Slavko Goluža veliku (30-23) pobjedu protiv Francuske u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Zaragozi posvetio je svima koji su vjerovali u uspjeh ove reprezentacije.
“Ovo je velika pobjeda, a posvećujemo ju svima koji su vjerovali u nas. Za ovo Svjetsko prvenstvo smo imali veliki motiv, ja posebno. U polufinalu nas čekaju opasni Danci, ali idemo do kraja”.
Igrač utakmice s devet postignutih pogodaka bio je Domagoj Duvnjak.
“Čestitam suigračima na velikoj borbi, ovo što mi igramo u obrani je fantastično. Iscrpljeni smo, ali skupit ćemo snagu za polufinale i dvoboj protiv Danske. Nadam se da nećemo ovdje stati”.


 HRVATSKA – ŠPANJOLSKA 30:23


HRVATSKA: Alilović, Ivić; Vuković, Čupić 3 (1), Vori 3, Horvat 5 (3), Duvnjak 9, Bičanić 3, Gojun, Kopljar 2, Musa, Marić, Šprem 2, Stepančić, Mandalinić 1, Ninčević 2
FRANCUSKA: Karaboue, Omeyer; Dinart, Fernandez 4 (1), Narcisse 1, Abalo 2, Karabatić 1, Guigou 4 (4), Sorhaindo 5, Detrez, Bosquet, Barachet, Accambray 1, Honrubia 2, Nguessan, Porte 3
ISKLJUČENJA: Hrvatska 6 minute, Francuska 6 minute
SEDMERCI: Hrvatska 5 (4), Francuska 6 (5)
SUCI: Raloy i Sabroso (oba Španjolska)