Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Prvi poraz Saše Martinovića

Autor: Ante Vidović

23.01.2013. 23:00
Prvi poraz Saše Martinovića

Foto: Petar FABIJAN



U 3. kolu Prvenstva Hrvatske za šahiste Saša Martinović odigrao je slabo protiv protiv Ante Brkića. Rano je Zadranin zalutao skakačem među protivničke figure i morao dati dva skakača za topa, nakon čega je Brkić u napadu munjevito realizirao prednost.
Prvi nositelj Zdenko Kožul pretrpio je drugi uzastopni poraz, tako da je prerano ispao iz utrke za prvo mjesto. U partiji sa Hrvojem Stevićem pasivno je odigrao otvaranje, a onda nepotrebno žrtvovao damu za topa i lovca. Iako se i ta pozicija mogla uspješno braniti, nepreciznom igrom Kožul je dopustio suparniku da aktivira figure i brzo ga dovede u bezizlazan položaj.
Odličnom igrom u središnjici Alojzije Janković je protiv Ognjena Jovanića osvojio pješaka i zatim preveo igru u nadmoćnu topovsku završnicu. No, Jovanić se vrlo dobro branio i zasluženo osvojio pola boda.
Ante Šarić nanio je drugi poraz Robertu Zelčiću. U središnjici je osvojio pješaka i točnom igrom u završnici iskoristio svoju prednost. Mladen Palac je nakon oprezne igre brzo remizirao sa Zoranom Jovanovićem, a partija između Davorina Kuljaševića i Ivana Šarića završena je remijem tek nakon maratonske borbe u završnici.
Rezultati 3. kola: Brkić – Martinović 1:0, Kuljašević – Šarić I. remi, Kožul – Stević 0:1, Šarić A. – Zelčić 1:0, Janković – Jovanić remi, Palac – Jovanović remi.
Redoslijed: Stević 2,5, Brkić, A. Šarić i Palac po 2, Jovanović, I. Šarić, Kuljašević i Jovanić po 1,5, Martinović, Janjović i Zelčić po 1, Kožul 0,5 boda.