Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Prikaz slobode i individualnosti svakog učenika (FOTOGALERIJA)

23.01.2014. 23:00
Prikaz slobode i individualnosti svakog učenika (FOTOGALERIJA)


U gimnaziji Jurja Barakovića jučer je otvorena izložba likovnih radova – 19. Gaudeamus. U bogatom programu prilikom otvorenja izložbe nastupili su učenici Gimnazije, a najuspješnijim učenicima na izložbi uručene su nagrade.
U programu je sudjelovala solo saksofonistica, učenica Mihaela Bačić uz pratnju djevojačkog zbora Gimnazije pod vodstvom profesorice Blanše Miletić. Uslijedile su recitacije u izvedbi učenika Lucije Kutija i Marka Kotara pod vodstvom profesorice Tatjane Kamber.
Za počasnu mentoricu izložbe proglašena je profesorica Medicinske škole Ante Kuzmanića Celestina Vuković.
– Moram istaknuti kako sam jako ponosna na svoje učenike. Od 1990. likovni kao predmet nije zastupljen kod nas, ali su učenici svoju kreativnost pokazivali kroz likovnu grupu, istaknula je prof. Vuković.
Prosudbeno povjerenstvo, u sastavu prof. Boris Žuža, prof. Anamarija Juričev Martinčev, prof. Jelena Marasović Štefančić i prof. Natali Miletić, dodijelilo je najboljim učenicima tri jednakopravne nagrade u kategoriji osnovnih i kategoriji srednjih škola. Nagrađeni učenici su Niko Stelutti iz POŠ Nova, Lucija Artić iz OŠ Petra Preradovića, Nikolina Kamenarik iz OŠ Stanovi, Iva Kovačev iz Srednjoškolskog đačkog doma, Lara Pavić iz Ekonomsko-birotehničke škole i Mihaela Grgeč iz Prirodoslovno-grafičke škole. Mihaela Grgeč drugi put sudjeluje na Gaudeamusu, a kaže kako joj nagrada znači jako puno.
– Nagrada mi znači puno, za moju biografiju, ali i općenito za sve. Jako mi je drago, istaknula je Mihaela.
Izložba ostaje otvorena do kraja veljače.