Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Osnovcima u Benkovcu na dar “zavičajne” bilježnice

23.01.2017. 23:00
Osnovcima u Benkovcu na dar “zavičajne” bilježnice


Iako nisu u financijskoj mogućnosti svojim osnovcima barem za sada, osigurati besplatne udžbenike, Grad Benkovac osigurao im je na početku novog polugodišta – besplatne bilježnice. Sreći nije bilo kraja, jer nisu u pitanju sasvim obične bilježnice.
– Ideja nam je pala na pamet jer takve bilježnice već dijele neki gradovi poput Osijeka, Zagreba… Dakle, radi se o bilježnicama na čijim su koricama prepoznatljivi motivi koji prikazuju kulturnu, povijesnu, sakralnu baštinu šireg područja Grada Benkovca i okolnih mjesta. Svaki učenik od prvog do četvrtog razreda, dobio je na dar deset malih, a oni stariji učenici od petih do osmih razreda, dobili su po šest bilježnica, formata A4. Bilježnice su tiskane u u jednoj firmi u Zadru – rekao je Željko Katuša pročelnik Upravnog odjela za gopodarstvo, društvenu i komunalnu djelatnost Grada Benkovca.
Osim učenika Osnovne škole u Benkovcu, bilježnice su dobili i osnovci Područne škole u Vukšiću koja pripada Osnovnoj školi u Stankovcima te Područna škola u mjestu Tinj koja administrativno pripada školi u Polači.
– Ukupno je riječ o oko 900 učenika, a to nas je koštalo oko 40 tisuća kuna. Ovo je prvi put da smo učenicima poklanjali bilježnice i vjerujem da će tako biti i ubuduće i da će ova lijepa gesta postati običaj. Nadam se da ćemo dogodine moći obuhvatiti i 400-tinjak srednjoškolaca – dodao je pročelnik Katuša.