Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Tko će useliti u atraktivni prostor na Muraju?

23.01.2017. 23:00
Tko će useliti u atraktivni prostor na Muraju?


Priča o iseljavanju Hrvatskih cesta iz gradskog prostora na Muraju uskoro bi trebala dobiti svoj epilog. Prema posljednjim informacijama na treći natječaj javila se i uvjete ispunila tvrtka Sigma Matica s prostorom u zgradama kod tvrtke SAS. Nadzorni odbor HC-a još treba odobriti sklapanje ugovora i preseljenje može započeti.
Prostor od 166 metara četvornih, za koji su Hrvatske ceste godinama plaćale Gradu najam od osam eura po m2, Hrvatske ceste su nedavno obnovile i uredile tako da će nakon iseljenja Gradu ostaviti odmah useljivi uredski prostor. Interes za preseljenje na tu lokaciju već su pokazali neki pročelnici gradskih Upravnih odjela, ali isto tako i nekoliko privatnih poduzetnika koji bi tu otvorili hotele, hostele i popratne ugostiteljske sadržaje. 
Tko će na koncu useliti u atraktivni gradski prostor zanat će se službeno tek po isteku najma Hrvatskim cestama koji istječe u lipnju.
– Hrvatskim cestama je odobreno produljenje zakupa već po treći put jer još nisu riješili preseljenje pa će Grad Zadar tek nakon što se isele odlučiti o namjeni poslovnog prostora, odgovorili su iz Gradske uprave na naš upit.
U kuloarskim pričama taj se prostor već spominje kao budući hotel/hostel, a ujedno se spominje i kako bi restoran iz prizemlja mogao dobiti novu lokaciju – onu u objektu između palače Cedulin i Gradske tržnice u kojoj se danas nalazi poljoapoteka, upitali smo nadležne i za tu opciju. Tu priču potkrjepljuju činjenicom da se restoran predugo renovira te da nije radio ni tijekom protekle ljetne turističke sezone.
– Poljoapotekom gospodari TD Tržnica Zadar d.o.o. i daje je u zakup. Predmetni prostor neće biti prenamijenjen u ugostiteljstvo, odgovorili su iz Grada.