Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Osnivanje doktorskog studija iz informacijskih znanosti

Autor:

23.02.2009. 23:00
Osnivanje doktorskog studija iz informacijskih znanosti


Odjel za informatologijui komunikologiju Sveučilišta u Zadru na posljednjoj sjednici Senata iznio je prijedlog za osnivanje novg poslijediplomskog doktorskog studija. Senat je izrazio suglasnost da se krene u razradu novog studija koji se zajednički organizira s Filozofskim fakultetom u Zagrebu i Sveučilištem u Dubrovniku. Na idućoj sjednici Senata biti će izneseni daljnji koraci u svezi novog studija.
Na posljednjoj sjednici Senata Sveučilišta u Zadru odlučeno je kako će se ispitni rokovi u ovoj akademskoj godini održati na način predviđen Kalendarom nastavnih aktivnosti u 2008/2009 godini. Ispitni rokovi odgovaraju režimu ispitnih rokova u prethodnim akademskim godinama, što znači da će studenti, uz ispitni rok koji je u tijeku, ispite moći polagati još u lipnju i rujnu.
Za iduću akademsku godinu dogovoreno je kako će se predložiti model polaganja ispita koji će biti u skladu s Bolonjom.
Podsjetimo, prema starom prijedlogu studentima je bilo uskraćena mogućnost da u rujnu polažu ispite iz zimskog semestra. To je izazvalo svojevrsnu pobunu kod studenata, te su na prijašnjoj sjednici Senata iskoristili i pravo veta.
Senat Sveučilišta u Zadru prihvatio je i prijedlog da državna matura bude podloga za rangiranje kandidata prilikom razredbenog postupka. Radi se o principu kojega tek treba razraditi.