Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Gluma je kao igra, glumimo jer je zabavno

23.02.2011. 23:00
Gluma je kao igra, glumimo jer je zabavno


Ja ću biti glumica kad narastem, ići ću u srednju školu u Ameriku i tamo ću glumiti, bio je jedan od brojnih komentara članova Kluba čitatelja za djecu na susretu s glumicom zadarskog Kazališta lutaka Gabrijelom Meštrović Maštruko. Klub čitatelja za djecu Ogranka Bili brig imao je u utorak zanimljivo gostovanje. Njihova gošća bila je glumica zadarskog Kazališta lutaka Gabrijela Meštrović Maštruko. Mladi čitatelji za svoju gošću imali su tisuću pitanja od toga kakve sve vrste lutaka postoje, koja joj je najdraža predstava, tko je bila Judita, a tko Holoferno, do toga što je trema i kako je se riješiti te je glumica jedva stizala odgovarati. Neka pitanja bila su ozbiljna, a neka su dobro nasmijala ne samo glumicu nego i sve okupljene. Osim što je odgovarala na njihova pitanja mladi su s Gabrijelom podijelili i koje su im najdraže knjige, i što žele biti kad odrastu. Posebno su prokomentirali predstavu s kojm su nastupili na Lidranu te od glumice tražili savjete kako da idući put budu bolji.
– Danas u svim odnosima nedostaje komunikacije, djeca su otuđena, većini djece život se svodi na školu i internet. Cijeli svoj radni vijek bavim se djecom i mogu reći da imam iskustva s njima, pratim ih i oni su moja najdraža i najbolja publika tako da mi je ovo u svakom slučaju jedno pozitivno iskustvo. Bitno je da imamo što reći jedni drugima, da nam je stalo do toga što kažemo jedni drugima i da živimo jedni od drugih, našeg odnosa i našeg prijateljstva, od svega toga može izaći samo dobro. Znači komunikacija je vrlo bitna, u svim segmentima života, a pogotovo među djecom, komentirala je svoj susret s mališanima glumica.
Susret se snažno dojmio malih čitatelja koji su se i sami već okušali u glumi. Nekima od njih to se toliko svidjelo da su odlučili i sami postati glumci kad odrastu. A što ih to toliko privlači glumi otkrili su sami.
– To je meni kao igra, volim se time baviti i jako je zabavno, rekla je osmogodišnja Mihaela koja je na sastanku otkrila kako igrokaze i piše. Iako su za sada uglavnom inspirirani basnama i pričama koje je pročitala ne sumnjamo da će jednog dana pisati odlične scenarije ili drame. Slične odgovore čuli smo i od ostalih članova Kluba čitatelja za djecu pa stoga nije ni čudno što su glumicu zadržali i nakon razgovora kako bi se slikali s njom i tražili autograme. Sudeći po njihovoj gorljivosti sigurno je da će neki od njih i sami jednoga dana dijeliti potpise i slikati se s obožavateljima.