Srijeda, 1. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Načelnik nagradio filipjanskog “slavuja” Anu Eškinju

23.02.2011. 23:00
Načelnik nagradio filipjanskog “slavuja” Anu Eškinju


U općinskoj vijećnici u Sv. Filip i Jakovu načelnik Igor Pedisić i direktorica TZO Klara Eškinja Glavan upriličili su svečani prijam za 28-godišnju Anu Eškinja, najveće iznenađenje na ovogodišnjoj Dori. Između 150 kandidata došla je gotovo do same završnice među pet najboljih kandidata i prigode da bude hrvatska predstavnica na Eurosongu.
– Posljednjih mjesec i više dana Općina Sv. Filip i Jakov ali i cijela Zadarska županija je živjela s našim maratoncem Ivanom Pikunić koji je trčao ultramaraton od 150 kilometara u čast stoljeća Hajduka ali i s našim grdelinom, Anom Eškinja. Svi skupa smo disali kao jedan, ponosno će načelnik Pedisić nakon što je zajedno sa direktoricom Eškinja Glavan simpatičnoj Ani uručio buket cvijeća i novčanu potporu.
– Ana je iz brojne obitelji. Uz petoricu braće i dvije sestre, Ana se kao četvrto dijete po redu na svojevrstan način izboriti za ‘pravo glasa’. To je učinila pjevanjem, zadivivši sve u Hrvatskoj a nas učinila ponosnima. Srca su kao jedan kucala za našu Anu, istaknuo je Pedisić.
Ana je s pjevanjem počela u desetoj godini kad je u Biogradu na Moru pobijedila na dječjem festivalu s pjesmom Maje Blagdan, Santa Maria. Sa 16 godina se preselila iz Svetog Filipa i Jakova  u Zadar kako bi se brinula sama o sebi. Nakon srednje škole otišla je na kruzer na kojem je dvije godine konobarila, pjevala i zabavljala bogate putnike.
– Zahvaljujem svima koji su vjerovali u mene. Naročito se zahvaljujem na podršci Filipjanaca, općinskih žitelja i svih drugih znanih i neznani koji su okrenuli broj telefona i glasovali za mene. Iz srca i duše veliko i iskreno hvala, vidno radosna prijamom govorila je Ana.
Kad se Ana Eškinja pojavila u drugoj emisiji Dore i otpjevala Vannin hit ‘Kao da me nema tu’ svojim je glasom, ali i atraktivnom pojavom mnoge je oborila s nogu.
–  Doru sam prvenstveno shvatila kao odličnu priliku da se predstavim široj javnosti. O daljnjoj pjevačkoj karijeri isključivo vodi brigu moj veliki prijatelj i menadžer Rudi Dvorski. Ako ne uspijem pjevanjem, ostaje mi konobarenje, što u zbilji što u šali zaključila je simpatična i lepršava pjevačica iz Sv. Filip i Jakova.