Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Raštane po naslov, Primorac i Velebit prema vrhu

23.02.2011. 23:00
Raštane po naslov, Primorac i Velebit prema vrhu


Sljedeće subote 18. kolom počinje proljetni dio natjecanja u Trećoj HNL – jug. Na rasporedu je 18. kolo. Dva su županijska kluba domaćini (Raštane i Velebit), dok jedan (Primorac) odlazi na Blato na Korčulu


Sljedeće subote 18. kolom počinje proljetni dio natjecanja u Trećoj HNL – jug. Na rasporedu je 18. kolo. Dva su županijska kluba domaćini (Raštane i Velebit), dok jedan (Primorac) odlazi na Blato na Korčulu. Pripreme su pri kraju, rosteri su popunjeni i svatko od naša tri predstavnika ulazi sa svojim ambicijama.
Raštane počinju s prvog mjesta, a na jesen su ostvarili od 17 odigranih utakmica dvanaest pobjeda, četiri neodlučena rezultata i samo jedan poraz sa 40 osvojenih bodova. Cilj je zadržati mjesto na vrhu ljestvice, svojevrsni su lider ove lige i ulazak u Drugu nogometnu ligu je nakana, ne i imperativ.
Raštane u viši rang
– Da, cilj je upravo to, nakon nekoliko godina što smo bili u samom vrhu smatram da je došlo vrijeme da zadržimo mjesto na kojem smo i da promijenimo rang natjecanja. Odigrali smo jedan susret u kupu i to nam je bila generalna proba, ništa osobito ne možemo promijeniti u sastavu i s momčadi kojom smo pobijedili županijskog ligaša istrčat ćemo u subotu. Ja sam u potpunosti zadovoljan odrađenim pripremama, 42 dana smo odradili, nešto malo sitnih ozljeda je bilo što je zanemarivo, i uvjeren sam da spremni dočekujemo prvenstveno natjecanje, kazat će trener Burčul.
Favoriti lige ste ne samo po željama nego i kvaliteti?
– Uvijek je teže braniti nego napadati prvo mjesto, no ojačali smo dolaskom Marka Gospića i Nike Peraića te mladog juniora Zadra Šimurine. Otišli su Kruneš i Andačić, svaka momčad je živo tkivo koju je moguće nadograđivati. Uvjeren sam da će konačno Zadarska županija dobiti jedinog drugoligaša.
Još riječ-dvije o rasporedu, što vas očekuje u ligi?
– Ne treba se opterećivati rasporedom. Mi imamo naš put, u sve utakmice koje ćemo igrati ući ćemo maksimalno ozbiljno. Najvažnije je da smo duga putovanja “odradili” Dubrovnik i Korčula te Opuzen. Osobno, osim Velebita, ne vidim nikoga tko bi nas mogao ugroziti u našem nastojanju ostvarenja cilja. O pojačanjima slobodan je Dragan Župan, tek smo ga angažirali, kazao je Burčul.
Opasni Primorac
Biogradski Primorac je četvrti na ljestvici, u odigranih 17 susreta ostvario je osam je pobjeda, pet neodlučenih i četiri poraza uz gol razliku 32:24 i 30 osvojenih bodova. Primorac je pred početak priprema imao Skupštinu kluba gdje su dobili novo vodstvo i upravljačku strukturu, pa je tako novi predsjednik Ivica Banić, sportski direktor Ante Crnjak, kormilo kluba je povjereno njihovu treneru iz juniorskog sastava Leu Šarić Bekriji, a pomoćnik mu je Damir Knez. Cilj je zadržati mjesto među klubovima u vrhu ljestvice kao i to da se ponove igre kada nisu u deset utakmica uzastopno poraženi što je svojevrsni raritet.
– Odrađenim na pripremama smo zadovoljni. Napustila nas je nekolicina igrača među kojima su i nositelji igre kao Ante Šarlija, Marko Moravčić, Darko Kljaić, Danilo Paunović te tri igrači koji su iz Šibenika bili na posudbi. Imamo dosta novih mladih igrača koji su nadopunili otišle, a došao je i Mario Šopić. Možda u početku budemo zbog neuigranosti malo “šepali”, no vjerujem da smo uspjeli sve napraviti što treba kako bismo nastavili igrati kao prošle jeseni. Ogledne utakmice su nam pokazatelj da smo dobro radili. Moram naglasiti da u prvih pet kola imamo težak raspored. Veznu liniju ćemo malo dotjerati, a obrana nam je ostala ista tako da se nadamo dobrom. U igrače vjerujemo, trebali bismo skupiti dosta bodova na početku tako da ispunimo cilj. Koristim prigodu da pozovem naše navijače da nas podrže i da dođu na utakmice jer igramo radi njih, rekao nam je Šarić – kazao je trener Leo Šarić.
Velebit među pet
Benkovački Velebit “ulazi” u natjecanje kao osmi na ljestvici. U 17 utakmica ostvarili su osam pobjeda jednom odigrali neodlučeno te su osam puta poraženi. Gol razlika je 33:28, a osvojeno je 25 bodova. Nisu odigrali generalnu probu, trebali su igrati kup s Bibinjama, no to je otpalo te su odradili trening. Cilj je biti u vrhu ljestvice, kako je trener Mandić rekao, među prvih pet. Za tako što imaju igrački kadar, istina malo su bodovno u zaostatku, no moguće je to dostići.
– U početku priprema, a kako je poznato da nemamo odgovarajući pomoćni teren, snalazili smo se. No ni vrijeme kada smo počeli pripreme nije nam bilo naklonjeno (snijeg). Igrači su odradili sve, no falilo nam je više vremena za uigravanje, smatram da ćemo iz susreta u susret biti sve bolji u prvenstvu, kazao je trener Mandić.
Vaš “roster” je ojačan ili ne?
– Nas su napustila braća Klapan, Dado ima ozljedu takve naravi da razmišlja da se ostavi nogometa, Mile je otišao u Zrmanju, dok je vratar Marko Mihaljević otišao u Šibenik. No ojačali smo se i doveli igrače na pozicije koje nam trebaju. Tako su nam stigli vratar Josip Šarić iz Novalje, stoper Marko Radeljić iz Šibenika te Šime Gregov i napadač Vjekoslav Švađumović. Mogu reći da smo se pojačali i da smo jača momčad nego prošle godine. Gotovo da imamo po dva igrača na svakom mjestu što je dobro. Mislim da smo dobro posloženi i u obrani, koja je bila “propusna” prošle jeseni. Napad je dobar, bili smo po efikasnosti drugi u ligi i nadam se da će tako i ostati. Vjerujem u ovaj igrački kadar, kazao je Mandić koji je dodao još ponešto.
– Rekao sam cilj, ne možemo ugroziti Raštane, no da ćemo igrati bolje to je sigurno. Mislim da ćemo osvojiti više bodova i da ćemo unaprijediti igru te biti što čvršći. Raspored je takav da nam svi iz vrha dolaze u Benkovac, a vani idemo momčadi koje se bore za ostanak. Spremni smo za izazov i jako motivirani. Želimo i u kupu daleko dogurati, rekao je trener Mandić.