Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Svjetlost predigra za Kvarner

23.02.2011. 23:00
Svjetlost predigra za Kvarner


Prvo trebamo apsolvirati Svjetlost, pokušati pobijediti, a onda ćemo se koncentrirati na vjerojatno našu
utakmicu
sezone, Kvarner u Jazinama – kazao je Jurjević


Pobjeda nad Zabokom donijela je novu injekciju samopouzdanja košarkašima Borik-Puntamike i stabilizaciju u gornjem dijelu prvenstvene ljestvice pred posljednja tri kola. U subotu ih očekuje novi težak dvoboj u Slavonskom Brodu protiv Svjetlosti koja ih jedina uspjela ove sezone pobijediti u Jazinama. Brođani su upali u krizu rezultata posljednjih mjeseci te su ostali bez Lige za prvaka koje su stanovnici već dugi niz godina. Ipak ova utakmica će njima i zelenima biti bitna u smislu nastavka natjecanja u Ligi za ostanak. Bodovi iz ove utakmice dobit će na snazi samo u slučaju da se u Ligi za ostanak na kraju s njima nađu i Puntamičani. Marino Jurjević se nada kako se to ipak neće dogoditi, a za ostvarenje tog cilja trebat će im ili uzeti dvije pobjede u gostima, protiv Svjetlosti i Splita ili pak samo pobijediti u pretposljednjem kolu Kvarner u Jazinama. Za jedan ili drugi scenarij bit će neophodno ponoviti obranu koju su prezentirali protiv Zaboka.
– Utakmica sa Zabokom bila je iznimno teška. Tvrdo se igralo, nije se lako moglo doći do poena što se vidjelo po našem otvaranju kad pet minuta nismo ubacili loptu u koš. Srećom smo bili jako raspoloženi u obrani. Ne sjećam se kad smo zadnji put tako dobri bili u defanzivnim zadacima, a broj izgubljenih lopti Zabočana (23) je potvrda toga. Bili smo unatoč slabijoj šuterskoj večeri koncentrirani na obranu što nam je na kraju donijelo lijepu i vrijednu pobjedu.
Drugi ste na ljestvici s vrlo izglednim šansama za ulazak u Ligu za prvaka. To od vas nitko nije očekivao pred početak sezone.
– Iznenadili smo sve. Ušli smo u sezonu s mnogo nepoznanica, s neiskusnim i mladim igračima, a stigli smo jako daleko. No, nije još ništa sigurno, jer plasman u Ligu za prvaka tek trebamo osigurati. Ipak možemo biti ponosni na učinjeno dosad te ćemo sigurno učiniti sve da se na kraju i plasiramo. Prvo trebamo apsolvirati Svjetlost, pokušati pobijediti, a onda ćemo se koncentrirati na vjerojatno našu utakmicu sezone, Kvarner u Jazinama.
Svjetlost je pokazala ove sezone da je ranjiva. Možete li iskoristiti njihovu trenutačnu krizu?
– Svjetlost je već dugi niz godina klub koji igra Ligu za prvaka i pored toga su izuzetno igrači kvalitetni. No, njima je problem donio nastup u Balkanskoj ligi te ih je ta borba na dva kolosijeka koštala. Sad im je ostala Liga za ostanak i u tom kontekstu će sigurno navijati da nas pobijede, a da na kraju i mi u toj ligi nastavimo sezonu. U tom slučaju bi prenijeli četiri boda koja bi im značila mnogo u smislu osiguranja ostanka u ligi. Mi se ne želimo previše zamarati Kvarnerom koji će nam po svemu sudeći biti bitna utakmica, već nastavljamo kako smo i dosad funkcionirali. Iz utakmice u utakmicu, bez obzira na važnost utakmice i snagu protivnika u svakoj utakmici pristupamo s maksimalnom ozbiljnošću – zaključio je Jurjević.