Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Ana Lovrin predložena za predsjednicu Antikorupcijskog vijeća

23.02.2012. 23:00
Ana Lovrin predložena za predsjednicu Antikorupcijskog vijeća


Odbor za izbor i imenovanja jučer je Hrvatskom saboru predložio da za predsjednicu Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe strategije suzbijanja korupcije imenuje Anu Lovrin (HDZ), a za potpredsjednicu Vesnu Fabijančić Križanić (SDP). Sukladno usuglašenom stavu parlamentarnih klubova, Odbor je za članove tzv. Antikorupcijskog vijeća predložio Peđu Grbina (SDP), Jadranku Kosor (HDZ) te Dragutina Lesara (Hrvatski laburisti).
Bez rasprave Odbor je Saboru predložio i da za predsjednika saborskog Odbora za međuparlamentarnu suradnju imenuje Božidara Kalmetu (HDZ), a za potpredsjednika Tanju Vrbat (SDP).
Saboru je predloženo i da u svoje izaslanstvo u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe kao voditelja imenuje Gvozdena Flegu (SDP), a za članove Tanju Vrbat (SDP), Igora Kolmana (HNS) i Franu Matušića (HDZ). Kao njihovi zamjenici predloženi su Božidar Kalmeta (HDZ), Danijel Mondekar (SDP), Ivan Račan (SDP), Ana Komparić Devčić (SDP), Domagoj Ivan Milošević (HDZ) i Nikola Vuljanić (Laburisti).
SDP-ovac Damir Rimac predložen je za člana Upravnog vijeća Ureda za pronalaženje, obilježavanje i održavanje grobova žrtava komunističkih zločina nakon Drugog svjetskog rata.