Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Odbojka seli i na otoke

23.02.2012. 23:00
Odbojka seli i na otoke


U Osnovnoj školi “Valentin Klarin” treninzi se održavaju triput tjedno, a vodi ih Nina Hrabrov


Odbojkaški klub Zadar u studenome prošle godine u Preku je otvorio školu odbojke koju vodi Nina Hrabrov, dugogodišnja igračica Zadra.
– Upisane su djevojke osnovnoškolske dobi. Trenutačno ih imamo 12, a riječ je o 1998. i 2000. godištu. Treninzi su u dvorani Osnovne škole “Valentin Klarin” utorkom, četvrtkom i subotom po sat i 15 minuta. Želja nam je da djevojaka bude i više, iz Preka i ostalih mjesta otoka Ugljana te s otoka Pašmana – kaže Hrabrov koja se nada da bi sadašnja škola odbojke mogla prerasti u klub.
– Bude li dovoljno interesa sigurno će trebati razmisliti o osnivanju kluba. Manje je bitno hoće li se on zvati Preko, Otok Ugljan ili će imati neko treće ime.
U Preku je svojevremeno profesorica Ozana Radovniković u sklopu tjelesnog odgoja u Osnovnoj školi “Valentin Klarin” trenirala s djevojkama odbojku, a bilo je i onih koji su dolazili na odbojku kao izvannastavnu aktivnost. Sada je odbojka u Preku, ali i na cijelom otoku, na novom početku.
– Pokretanje škole odbojke dogodilo se na inicijativu majke Stelle Melade, jedne od naših polaznica. Pomogao nam je Dario Korenov u dogovorima s terminima u dvorani tako da samo za početak itekako zadovoljni. Djevojke s kojima radim željne su treniranja, odaziv na treninge je dosta dobar što je potvrda da smo svi zajedno pokrenuli pravu stvar koja u budućnosti može biti još bolja.
Poznato je da su utakmice djeci najveći motiv za treniranje.
– Imat ćemo turnire između naših polaznica, a uključit ćemo se i na turnire u Zadru koje organizira naš klub za svoje polaznice. To će za sada biti dovoljno – zaključila je Hrabrov. Za kraj i podatak da je mjesečna članarina 100 kuna.


 DVANAEST POLAZNICA




Lara Ćuća, Matea Režan, Mihaela Lončar, Tina Bačić, Antonija Vitlov, Patricia Šatalić, Stela Vidas, Stella Melada, Jelena Mikela, Dora Štrmelj, Olivia Školjarev, Mirna Sandalić


 TRENERSKI POČETAK


Hrabrov upravo završava studij kineziologije u Zagrebu, pa je rad u Preku za nju i prvo trenersko iskustvo.
– To je ono što sam željela raditi kada sam počela trenirati odbojku i kada sam upisala Kineziološki fakultet. S obzirom na to da je ovo moj prvi trenerski posao, sretna sam što sam mogla početi s jednom manjom grupom mlađih djevojaka. Vjerujem da je za svakog trenera najbolje krenuti upravo s najmlađima.