Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Sandro Jeričević najbolji automehaničar u Dalmaciji

Autor: Valentina Mlađen

23.02.2013. 23:00
Sandro Jeričević najbolji automehaničar u Dalmaciji

Foto: Marin GOSPIĆ



Prvo mjesto među automehaničarima uvjerljivo je, s 97 od mogućih sto bodova, zauzeo Sandro Jeričević iz Strukovne škole Vice Vlatkovića, dok je njegov kolega iz iste škole, Mario Čavić, osvojio drugo mjesto


Međužupanijsko natjecanje učenika u zanimanjima vodoinstalater, automehaničar i instalater grijanja i klimatizacije održano je jučer u Strukovnoj školi Vice Vlatkovića. Na natjecanju su sudjelovala 44 učenika iz šest županija, a najboljima su se pokazali učenici zadarske strukovne škole koji će iz svakog zanimanja imati predstavnika na državnom natjecanju.
Prva dva mjesta na “državno”
Prvo mjesto među automehaničarima uvjerljivo je, s 97 od mogućih sto bodova, zauzeo Sandro Jeričević iz Strukovne škole Vice Vlatkovića, dok je njegov kolega iz iste škole, Mario Čavić, osvojio drugo mjesto. Treće mjesto osvojio je Ivan Pajković iz Obrtničko tehničke škole Split. Među instalaterima grijanja i klimatizacije prvo mjesto osvojili su također učenici zadarske strukovne škole, na drugom su mjestu učenici Obrtničko-industrijske škole Imotski, a treće mjesto zauzeli su učenici Strojarsko brodograđevne škole za industrjska i obrtnička zanimanja iz Rijeke. Među vodoinstalaterima prvo mjesto osvojili su učenici Strukovne škole Eugena Kumičića iz Rovinja, drugo mjesto zauzeli su učenici zadarske strukovne škole, a treće Industrijsko obrtničke škole Šibenik.
Iz svakog zanimanja na državno natjecanje odlaze prva dva mjesta.
Ravnatelj Strukovne škole Vice Vlatkovića u Zadru Tihomir Tomčić istaknuo je kako se do sada nije dogodilo da su u jednoj školi u jednom danu održana tri tako zahtjevna natjecanja te su zadovoljni što su uspješno odgovorili tom izazovu.
Pravi izazov
A pravi izazov bio je i pred svim natjecateljima koji su morali položiti pismeni i praktični dio ispita. Praktični dio natjecanja održavao se u odlično opremljenim školskim radionicama gdje su se učenici okušali u vještinama poput zamjene zupčastog remena, dijagnostike vozila, instalacijama i slično. Svoje znanje moći će potvrditi i na državnom natjecanju, no bez obzira kakve rezultate tamo ostvare, već su se itekako dokazali.