Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Nagrade najboljim škraperima podijelit će Janica Kostelić

23.02.2017. 23:00
Nagrade najboljim škraperima podijelit će Janica Kostelić


Iz organizacije 12. po redu Škrapinga stigla nam je “važna dobra vijest”. U njoj stoji kako ima puno škrapera koji im se javljaju da bi htjeli sudjelovati na ovogodišnjem Škrapingu te da im uvaže uplatu preko vikenda, pa su odlučili produžiti službene prijave do utorka 28. veljače. Svi Škraperi koji izvrše uplatu do 28. veljače, uključujući i taj dan, imaju pravo sudjelovanja na Škrapingu u Tkonu na otoku Pašmanu.
Ove godine na Škraping dolazi i Janica Kostelić, proslavljena hrvatska sportašica, ovaj put u ulozi državne tajnice središnjeg ureda za sport.
Predstava „N ti famiju”
Ovogodišnja zbivanja oko Škrapinga počinju u utorak u 17 sati u domu za kulturu otvaranjem izložbe Stipe Božića, sportskog direktora manifestacije.
U 18 sati u prostorijama restorana Sovinje slijedi predstava „N ti famiju” na kunjskom dijalektu prema priči Vinke Radović Titulić u režiji Miše Mihočevića. Ova predstava na istom mjestu bit će izvedena i u četvrtak u 18 sati.
U srijedu je u 17 sati u prostorijama restorana Sovinje predstavljanje knjige „Priče sa kunjskog žala” autorice Rade Vrančić.
Stipe Božić će u petak u 17 sati predstaviti knjigu „Alpski ratnici” autorice Bernadette McDonald, a u 18 sati u prostorijama Doma za kulturu slijedi predavanje “Speleologija i speleološki objekti na Pašmanu predavača Bartola Bobića, člana speleološkog odsjeka Liburnija Planinarskog društva Paklenica i člana HGSS stanice Zadar.
Ultra postala Marathon
Na sam dan Škrapinga, u subotu, 4. ožujka, utrku u 8 sati ujutro otvaraju sudionici kategorije Marathon koja kreće iz Ždrelca ispod mosta i iznosi 45 kilometara.
U centru Tkona kroz jutro Šime Strikoman uslikat će Milenijsku fotografiju, a zagrijavanje natjecatelja uslijedit će uz Insanity Zadar ekipu. Start je u 10 sati za kategorije Challenger od 25 kilometara i Active od 12 kilometara. Sajam otočnih proizvoda sa 40 izlagača sa većine jadranskih otoka trajat će od 8 do 19,30 sati, a u 10,15 sati očekuje se nastup KUD-a „Kunjka”.
Večera za izlagače Sajma sa podjelom zahvalnica i nastupom Kunjki je od 17,30 do 19,30 u restoranu Đardin. Svečani Program u restoranu Sovinje počinje u 20 sati uz voditeljicu Branka Pelicarić, a dodjela diploma za najbolji otočni proizvod/suvenir sajma je u 20. sati. U 21 sat je proglašenje pobjednika utrke Škraping 2017. i dodjela nagrada koje će uručiti Janica Kostelić i Stipe Božić, a party uz nastup grupe „Zaratino” i DJ-a trajat će od 22 do ranih jutarnjih sati.