Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Novoselović: Kalmeta je odgovoran za tešku situaciju u zadarskom sportu

23.02.2017. 23:00
Novoselović: Kalmeta je odgovoran za tešku situaciju u zadarskom sportu


SDP-ov gradski vijećnik i član Gradskog odbora, Antun Novoselović, održao je novinsku konferenciju na temu „Zadarski sport u raljama politike”, na kojoj je iznio svoje viđenje situacije u zadarskom sportu, posebice u NK Zadar i KK Zadar.
– Konferenciju smo sazvali jer se, unatoč našim upozorenjima, ništa nije promijenilo po pitanju uplitanja politike u rad sportskih saveza, klubova i sportske zajednice. Sport mora biti lišen politike i njenog utjecaja, a nažalost, postavljanje podobnih i nesposobnih kadrova na čelo klubova dovelo je do toga da se NK Zadar danas natječe u trećoj ligi, da KK Zadar ima katastrofalne rezultate, kao i da se oba kluba nalaze u teškoj financijskoj situaciji i na rubu stečaja. I danas imamo situaciju da se bez provođenja postavljenih kriterija isplaćuju milijunski iznosi u sportu. Na  gotovo 23 milijuna kuna isplaćenih sredstava za Program sporta najveći dio opet uvjerljivo pripada KK i NK Zadar – kaže Novoselović.
– Godinama se izvlačio novac iz gradske blagajne na način da je samo prošetao preko računa NK Zadar i završavao u privatnim džepovima Rena Sinovčića i njegovih tvrtki. U jeku istraga, prije i poslije njih, Božidar Kalmeta i njegova sljedba nikada se nisu oglašavali o stanju u NK Zadar. Sada je NK Zadar u teškoj situaciji, opterećen dugovima, ni mi ni sadašnje rukovodstvo kluba ne zna koliko su dužni, ali gradonačelnik Kalmeta se apsolutno ne oglašava, a o svim i najmanjim komunalnim problemiam u gradu zna se oglasiti – izjavio je Novoselović, dodajući i kako  igrači nisu dobili plaće.
– Ni uposlenici nisu dobivali plaće, režije se nisu plaćale na vrijeme, pa se više puta isključivala struja na igralištu. Kalmeta se na svojim kolegijima ne oglašava o stanju u NK Zadar, kao ni vladajuća stranka na sjednicama Gradskog vijeća. Ponašanje upravljačke strukture Grada je kao da se apsolutno ništa ne događa. Apsurdno u cijeloj priči je to da sadašnja uprava pokušava normalno funkcionirati i osoviti zaduženi klub na noge, a da se ostavlja dojam kako Grad Zadar čini sve da klub vrati u ralje Rena Sinovčića – naglasio je SDP-ov vijećnik, osvrćući se i na rad Sportske zajednice županije, za koju navodi da se preko svojih predstavnika “prva stavila na stranu Rena Sinovčića kod izbora za predsjednika Sportske zajednice Zadarske županije, što je bio signal i drugima da ga moraju podržati”.