Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Napokon neporaženi na gostovanju

Autor: Šime Ćurko

23.03.2009. 23:00
Napokon neporaženi na gostovanju

Foto: Vedran SITNICA



Uz malo sreće mogli smo osvojiti i sva tri boda, ali nema mjesta za plakanje. Činjenica je da je raspoloženje u momčadi odlično, puni smo samopouzdanja i smatram da ćemo u nastavku prvenstva biti još bolji, kazao je Zebić


Napokon! Zadar je ostao neporažen na gostovanju u Varaždinu, što je drugi ovosezonski gostujući bod momčadi sa Stanova. Uspjeh je tim veći što su se Zadrani ovim bodom poravnali sa sesvetskom Croatijom na ljestvici Prve HNL. Momčad Dalibora Zebića imala je čak i prigodu slaviti u Varaždinu, ali Šaranović nije uspio realizirati stopostotnu prigodu. Imali su i Varaždinci svoje prigode, ali obrana Zadra bila je u nedjelju nepropusna. U redovima prvoligaša sa Stanova osjeća se zadovoljstvo, a i samopoudanje igrača je na visokom nivou. Petnaestodnevnu stanku zbog nastupa “kockastih” u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, Zadrani će pokušati iskoristiti za regeneraciju i što bolju pripremu utakmica koje slijede.
– Napokon smo neporaženi i to je veliki razlog zbog kojeg osjećamo zadovoljstvo. Odigrali smo koncentrirano i osvojili taj jedan bod koji bi nam mogao puno značiti u nastavku prvenstva – kazivao je jučer ujutro Zadrov strateg Dalibor Zebić.
– Uz malo sreće mogli smo osvojiti i sva tri boda, ali nema mjesta za plakanje. Činjenica je da je raspoloženje u momčadi odlično, puni smo samopouzdanja i smatram da ćemo u nastavku prvenstva biti još bolji.
Zebić je ovaj puta za razliku od prije petnaestak dana na teren poslao momčad koja igra defenzivnije.
– Želimir Terkeš nije mogao nastupiti zbog tri žuta kartona i to je najveći razlog zašto sam postavio formaciju s jednim isturenim napadačem – Šaranovićem i dva ofenzivna vezna Županom i Suraćem. Da je Terkeš mogao nastupiti vjerojatno bi u Varaždinu istrčali s dva napadača. Moram naglasiti da smo što se tiče igre prema naprijed i u Varaždinu i u Rijeci prije dva, odnosno četiri tjedna igrali bolje, a sada nam je cilj ipak bio kako doći do jednog boda. Požrtvovnošću i borbenošću uspjeli smo stići do tog cilja i sve pohvale mojim igračima. Bili smo koncentrirani i to je donijelo rezultate.
Šaranović je imao veliku priliku poentirati i možda bi se u Varaždinu osvojila i sva tri boda.
– Sigurno je Šaranović više od ičega želio zabiti, ali nije uspio. Već sam rekao da se na gostovanjima od dvije prigode mora iskoristiti barem jedna kako bi se eventulano došlo do boda ili sva tri. Ovog puta nije bilo potrebno zabiti niti jedan, a ipak se uspjelo osvojiti bod. Raduje me i to što Varteks zapravo u devedeset minuta nije stvorio niti jednu prigodu za koju bi se moglo reći da je stopostotna.
Možda stanka u prvenstvu nije došla u pravom trenutku s obzirom da je Zadar u dobroj formi.
– Smatram da je stanka zbog utakmice Hrvatska – Andora ipak stigla u pravo vrijeme. Činjenica je da smo u naletu, sada dobro igramo i forma nam je sasvim solidna. Međutim, osjeća se mali zamor materijala i nije loše što imamo petnaest dana stanke u prvenstvu. Prije svega ćemo osvježiti momčad i poraditi na svim segmentima kako bi nastavak prvenstva dočekali maksimalno spremni.
Za dva tjedna na Stanove stiže Rijeka.
– Samo o Rijeci i moramo razmišljati u nadolazećem vremenu. Kod kuće moramo pobjeđivati ako mislimo ostati u Prvoj ligi, a za to je potrebno da budemo maksimalno fizički spremni, jer samo agresivnošću i maksimalnom borbenošću možemo do tri boda. Nema mjesta nikakvom opuštanju, Rijeku ćemo dočekati maksimalno spremni i vjerujem da ćemo na svoj konto upisati tri nova boda – kazao je na kraju razgovora Zebić.


 SURAĆ: ZA DVA DANA POČINJEM S TRENINZIMA




Jakov Surać, kapetan Zadra, igru je u utakmici Varteks – Zadar napustio u 36. minuti, a zamijenio ga je Marin Batur. Razlog – Surać je osjetio bol u hvatištu mišića.
– Ne radi se o ozbiljnijoj ozljedi i za 2-3 dana trebao bih početi s treninzima. Vjerujem da ću do utakmice s Rijekom biti potpuno spreman. U jednom duelu s Carlosom osjetio sam bol u hvatištu mišića i nisam htio ništa riskirati da se ozljeda ne bi pogoršala.
Surać je izrazito zadovoljan osvojenim bodom u Varaždinu.
– Bilo je prilično provokacija s njihove strane prije utakmice i tim više mi je drago što smo ostali neporaženi u Varaždinu. Ovaj bod će nam dati dodatno samopouzdanje i zalet za utakmice koje slijede. Ne smijemo stati, na najbolji način ćemo iskoristiti petnaestodnevnu stanku i Rijeku dočekati maksimalno spremni i motivirani – kazao je Surać.