Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Obveze Veletržnice Benkovac iznose 32 milijuna kuna

Autor: Siniša Klarica

23.03.2010. 23:00
Obveze Veletržnice Benkovac iznose 32 milijuna kuna

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Potencijalni kupac mora preuzeti ukupne obveze tvrtke u iznosu oko 32 milijuna kuna i preuzeti 35 zaposlenika. U slučaju da ne može preuzeti sve zaposlenike, kupac je dužan podastrijeti program zbrinjavanja
Hrvatski fond za privatizaciju objavio je ponovno prošlog tjedna natječaj za prodaju Regionalne veletržnice Benkovac. Tako se šesti put prodaje jedino poduzeće u Zadarskoj županiji koje nosi etiketu posebnog državnog ineteresa. Ponude će se prikupljati do 6. svibnja, a uvjeti natječaja nisu se promijenili od posljednjeg, neuspješnog natječaja. Regionalna veletržnica Benkovac prodaje se po posebnim uvjetima, u prijevodu za jednu kunu, ali potencijalni kupac mora preuzeti ukupne obveze tvrtke u iznosu oko 32 milijuna kuna i preuzeti 35 zaposlenika. U slučaju da ne može preuzeti sve zaposlenike, kupac je dužan podastrijeti program zbrinjavanja.
Predsjednika nadzornog odbora veletržnice Željka Lončara ne brinu pokrenuti ovršni postupci, napose oni Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje zbog neuplaćenih doprinosa. Na drugu stranu, u sindikatu Veletržnice kažu ako se ovršni postupci dokrajče, bit će to i kraj benkovačke veletržnice jer samo HZZO-ova ovrha teži 4. milijuna kuna. U sindikatu podsjećaju da je u ovršnom postupku već izgubljena poslovna zgrada u kojoj je do odlaska u Poslovnu zonu Stankovci, djelovala tvrtka za preradu ribe Ostrea. Tom zgradom namirila se Erste banka, a ako se namire i drugi vjerovnici, to bi kažu u sindikatu, bio konačni kraj ne samo RVB-a, nego i cijelog projekta Nacionalne veletržnice.
Tijekom prošlog natječaja, kažu u sindikatu, pismo namjere podastrijela je tvrtka Jadran-riba, kao sestrinska tvrtka zadarske Adrije, ali njena privatizacija kroz poslovanje nije prihvaćena. Prema nekim informacijama, za aktualnu privatizaciju, pismo namjere podastrijela je tvrtka Sklad iz Pakoštana.