Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Zadar obranio bod

23.03.2012. 23:00
Zadar obranio bod


Zadar i Istra 1961 igrali su od početka – na sigurno. Zebić je Ivančića ostavio na klupi i ostavio Tokića samog u napadu dok su Puljani od početka pokazali da su im bokovi najjača strana i uz Križmana najveća prijetnja zadarskoj obrani. Drugi put ove sezone od prve minute na mjestu stopera počeo je Kovačević, koji je zamijenio Jonjića.
Prvu priliku na utakmici imao je Zadar. Ćurjurić je u 21. minuti dugo vukao loptu kroz sredinu terena i kad je već ušao u šesnaesterac vidio Tokića na lijevoj strani. Najbolji zadarski napadač ovog proljeća pucao je iz prve, ravno u Prskala, koji je odbio loptu, Begonja je bio blizu, ali nije stigao reagirati na odbijanac. Zadar je igrao onako kako to inače radi u nastavku sezone; Begonja je u sredini imao najveću odgovornost u napadačkim akcijama, a protiv Istre pomagali su mu Mršić i Ćurjurić. No, prave lopte za Tokića ipak nije bilo, klasičan potez više upropastio bi sve što su domaći do tada dobro napravili.
Uslijedio je period konkretnije igre Istre. Sarić je na desnom boku imao mnogo problema s Milićem i Križmanom, a Gluić je u nekoliko navrata pokazivao neodlučnost u istrčavanjima. Tako je zadarski vratar zakasnio u izlasku na Križmana, koji je iz mrtvog kuta gađao praznu mrežu, no lopta je prošla paralelno s gol linijom, pa je Fuštar otklonio opasnost. U 38. minuti odličan pokušaj Pamića iz daljine zaustavio je Gluić. Zadarski vratar dobro je reagirao i dvije minute kasnije kada je iz rašlji izvadio loptu nakon udarca Križmana glavom. Pred kraj poluvremena dvojbena situacija pred vratima gostiju kada je srušen Fuštar. Sudac Šimčić nije smatrao da je riječ o startu za jedanaesterac.
Nakon deset minuta drugog poluvremena uobičajeni potez Zebića koji je uveo Suraća, a na klupi poslao Ćurjurića. Već nekoliko utakmica ovog proljeća Surać je svojim ulaskom donosio dosta živosti u srednji red, pa se kapetan Zadra tako pretvorio u džokera. Zadar je u nastavku bio dosta statičan, “plavi” kao da nisu imali snage iznijeti loptu na protivničku polovicu. Zato su Puljani u 68. minuti izveli školsku kontru. Svoj doprinos dali su i Mršić i Banović koji su loše reagirali na sredini terena nakon kornera Zadra. Belle je protrčao desnom stranom i prebacio na lijevo za Križmana koji se našao sam ispred Gluića. Odlučio se Križman za prebacivanje Gluića, ali je zadarski vratar upisao obranu utakmice. Veliki promašaj Križmana nije obeshrabrio Puljane koji su krenuli po sva tri boda. Kako je vrijeme išlo kraju Zadar je izgledao sve zadovoljniji bodom. Pravih prilika pred golom gostiju tako nije bilo u utakmici u kojoj je Zadar ponovno podsjetio na loše izvedbe s početka proljeća.


 ZADAR – ISTRA 1961 0:0


ZADAR – Stadion na Stanovima. Gledatelja: 1.000. Sudac: Zlatko Šimčić (Koprivnica) 6. Pomoćnici: Havić (Koprivnica) i Fegeš (Nedelišće). Žuti kartoni: Surać (Zadar); Stranatić, Prskalo (Istra 1961).
ZADAR: Gluić 6, Prahić 6, Fuštar 6, Kovačević 5, Sarić 5 (od 88′ Gržan -), Banović 5,5, Begonja 6, Mršić 5,5, Vasilj 5, Ćurjurić 5,5 (od 55′ Surać 5,5), Tokić 5,5 (od 67′ Ivančić 5). Trener: Dalibor Zebić.
ISTRA 1961: Prskalo 6, Sušić 6, Milić 6, Marić 6, Stranatić 6, Anđelković 6, A. Pamić 6 (od 84′ Batarelo -), Belle 6, Bačelić-Grgić 6, Križman 6, Roce 6 (od 77′ Havojić -). Trener: Igor Pamić.




 MELODIJE MORSKIH ORGULJA


Gosti su imali podršku 50-ak svojih navijača okupljenih na sjevernoj tribini iza transparenta Demoni. Tijekom cijele utakmice pulski su navijači skandirali svojim igračima i kao malo koja navijačka skupina nisu vrijeđali protivnika. Simpatičan je bio i transparent Demona koji su razvili na početku drugog poluvremena na kojem je pisalo: Večeras će orgulje zadarske svirati melodije istarske.


 SEDAM BODOVA U ČETIRI UTAKMICE


Završio je Zadrov domaćinski ožujak. Čak četiri utakmice na Stanovima imali su igrači Dalibora Zebića ovaj mjesec. Počelo je s 0:1 protiv Šibenika, nastavilo se pobjedom 2:1 protiv Intera te 2:0 protiv Varaždina, a završilo sa subotnjih 0:0 s Puljanima