Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Bezimene ulice u Petrčanima još nose rimske brojeve!

23.03.2017. 23:00
Bezimene ulice u Petrčanima još nose rimske brojeve!


Mjesni odbor Petrčana još je prije dvije godine uputio Gradu Zadru zahtjev za preimenovanje ulica koje su trenutno označene rimskim brojevima, no ni do danas od nadležnih nisu dobili nikakav odgovor.
– Ulice u Petrčanima su nazvane rimskim brojevima, ali neplanski i bez smisla. Tako, ako šetate ulicom VI, koja spaja Punta skalu i centar Petrčana, svaka ulica s desne i lijeve strane bit će ulica VI. Ne postoji niti plan ulica, što znači bez mape koju možete dobiti jedino u Katastru, jednostavno ne možete znati gdje ste, kaže Duje Stanišić, predsjednik MO Petrčane, dodajući kako je zbrka u Petrčanima trenutno tolika da čak neki žitelji, koji žive u istoj ulici, imaju dvije različite adrese, zbog toga što ulice nisu upisane kao jedna zasebna cijelina.
– Mjesni odbor Petrčane je u svibnju 2015. godine pozvao mještane Petrčana i prikupio prijedloge imena ulica, te zatražio da se nazivi promijene. Naše prijedloge odobrio je Katarstarski ured nakon čega smo ih proslijedili gradskoj pročelnici Mirjani Zupčić, kaže Stanišić dodajući kako su u međuvremenu slali i požurnice budući da nikakav službeni odgovor nisu dobili, ali da ni to nije pomoglo.
– Tražili smo u nekoliko navrata da nam se očituju o stanju predmeta jer su Petrčane administrativno dio grada Zadra i trenutačno smo jedini MO bez imena ulica. Primjerice, mjesta Crno, Kožino i Diklo imaju postavljene tabele s nazivima ulica. Zašto smo zakinuti nije nam jasno, ističe Stanišić.
I dok se rok od dvije godine Petrčancima čini predug, u Gradu Zadru drugačijeg su mišljenja.
– Budući da se radi o zahtjevu kojim se traži preimenovanje 73 ulice, on se nalazi u fazi uobičajene obrade, kako bi u konačnici Odbor za utvrđivanje prijedloga naziva ulica, trgova, javnih ustanova i trgovačkih društava Grada Zadra o istom mogao pravovaljano raspravljati, kaže Ivana Dadić, viša stručna suradnica za informiranje u Gradu Zadru.