Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Odgojiteljice ravnateljicu optužile za mobbing, ona tvrdi da je politički progonjena

23.03.2017. 23:00
Odgojiteljice  ravnateljicu  optužile za  mobbing,  ona tvrdi da je politički  progonjena


Općinsko vijeće Posedarja sinoć je održalo burnu sjednicu na kojoj se odlučivalo o smjeni ravnateljice mjesnog vrtića “Cvrčak” Ane Milić. Do tematske sjednice došlo je na zahtjev općinskog vijećnika MODES-a Ivice Klanca, koji je Vijeću uputio dopis u kojemu navodi kako se “ravnateljica nije pokazala dostojnom obnašati dužnost ravnateljice”, stoga on traži da se “razmotri prijedlog o smjeni iste”.
Unatoč njegovu zahtjevu, pa čak i nizu optužbi na njen račun, i to od strane samih odgojiteljica, ravnateljica Milić sinoć nije smijenjena jer ima podršku Općine koju vodi HDZ. Oni smatraju kako ravnateljica dobro radi svoj posao, a glavni problem zbog kojega je prozvana na sjednici – navodno loš odnos prema djelatnicama koje su je sinoć na sjednici optuživale za mobbing – riješen je zajedničkim dogovorom o smanjenju satnica.
“Ravnateljica Milić ima jednoglasnu podršku Općinskog vijeća DV Cvrčak, kao i podršku odgojiteljica i osoblja u Vrtiću. Štoviše, u predizbornim zakulisnim političkim trgovinama ne želi se smijeniti samo ravnateljica, koju tu dužnost zapravo obnaša tek tri mjeseca, već i predsjednica Upravnog vijeća, kuharica i spremačica” – poručilo je čelništvo Općine u svom priopćenju nešto prije sjednice, iako se na samoj sjednici pokazalo kako ta podrška baš i nije jednoglasna.
Milić je inače javnosti poznata nakon što je u prosincu prošle godine nastojala opravdati odluku rukovodstva Općine o neisplati božićnica odgojiteljicama u vrtiću, a nakon što je MODES-ov vijećnik Ivica Klanac medijima dojavio o isplati božićnica svim ostalim djelatnicima u upravnom odjelu i komunalnoj službi Općine.
MODES-u je sinoć tako uspjelo sazvati tematsku sjednicu sa zahtjevom o smjeni ravnateljice, a iako su optužbe na račun ravnateljice stizale od strane roditelja i odgojiteljica, predsjednik Općinskog vijeća, HDZ-ov  Joso Magaš, zaključio je kako se sve može riješiti dogovorom.
– Tražimo rad od 5 i pol sati te još pola sata za odrađivanje dokumentacije jer i drugi vrtići u Hrvatskoj tako rade. Komunikacija u našoj ustanovi već je dugo vremena jako loša, rekla je odgojiteljica Marijana Maričić.
Još jedna odgojiteljica optužila je ravnateljicu da prisiljava ‘tete’ da sjede na dječjim stolicama te stoje u hodniku dok ne ispune satnicu, a podršku odgojiteljicama došla je dati i predstavnica roditelja Ana Kajtazi koja je potvrdila ove navode te rekla kako “odgojiteljice odlično rade svoj posao”.
Predsjednik Općinskog vijeća Joso Magaš na kraju je predložio ravnateljici da se s odgojiteljicama pokuša dogovoriti da se glavni problem satnice riješi:
– Dogovorite se, nitko u Hrvatskoj u vrtiću ne radi osam sati. Neka odgojiteljica već od sutra ne rade toliko – zaključio je Magaš.