Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

“Srce za srce”

Autor: Ivan Stagličić

23.04.2009. 22:00
“Srce za srce”


Ljubav je velikodušna, doborstiva, ne hvasta se i ne nadima se. Ljubav prašta, ne raduje se nepravdi, nego se raduje istini, istaknula je Gregov pod čijim su vodstvom djeca stvorila niz originalnih kreacija
“Luzor”, udruga žena iz Preka pokrenula je humanitarnu akciju kojoj je za cilj bio prikupljanje pomoći za djecu s posebnim potrebama u vrtiću “Latica”. U humanitarnu akciju pod nazivom “Srce za srce”, uključila su se djeca iz dječjeg vrtića “Lastavica” kao i iz Osnovne škole “Valentin Klarin” koji su tijekom satova slobodnih aktivnosti izradili rukotovrine koje su prodane na humanitarnoj aikciji u Pučkom otvorenom učilištu “Doma na žalu”. Članica “Luzora”, Felicija Gregov pod čijim su vodstvom djeca radila zahvalila je ovom prigodom djeci na uloženom trudu i humanosti.
– Ljubav je velikodušna, doborstiva, ne hvasta se i ne nadima se. Ljubav prašta, ne raduje se nepravdi, nego se raduje istini, istaknula je Gregov pod čijim su vodstvom djeca stvorila niz originalnih kreacija: kuglica od lavande, mirisnih lavandinih srca, ukrasnih brodića, vaza za cvijeće te ikebana od najrazličitijega bilja, što su radovi koji su po prvi put na ovakav način organizirani u Preku.
Akciju je pozdravio i načelnik Općine Preko Ante Jerolimov, naglasivši zadovoljstvo radom radom “Luzora” kao i svih drugih udruga s područja općine koje se ističu humanitarnim radom i primicanjem općeljudskih vrijednosti. Općina Preko je ovom prigodom Dječjem vrtiću “Latica” donirala pet tisuća kuna.
U zabavnom djelu programa sudjelovala je Ritmika Preko, plesna skupina voditeljice Tihane Lonačr, a uključili su se i srednjoškolski djevojački zbor Sv. Cecilije, s bogatim izborom duhovnih pjesama. Dramska skupina OŠ Vlaentin Klarin izvela je igrokaz na temu ljubavi i prijateljstva u proljeće te kazivala šaljive anegdote iz života ljudi u Preku. Učenici prvog razreda otpjevali su pjesmu na francuskom, a pjevala su i djeca iz Dječjeg vrtića “Lastavica”. Na kraju priredbe nastupili su članovi i kad su zapjevali pjesmu “Ti za me si bila”, pridružio im se cijeli Dom na žalu u pjesmi i proslavi humanosti na djelu.