Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Sveučilište predstavljeno budućim studentima

Autor:

23.04.2009. 22:00
Sveučilište predstavljeno budućim studentima

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Sveučilište u Zadru jučer je još jednom otvorilo svoja vrata. Blokada traje, no upisi se približavaju, te su se Uprava i studenti homogenizirali kako ovaj dan zbog prosvjedan ne bi propao.
Na Narodnom trgu od ranih jutarnjih sati pripremali su se štandovi, tehnika, brošure, majice, časopisi… Sve je bilo u znaku znanosti i za znanost. Svaki od 22 odjela pripremio je određene materijale kojima je svrha privući buduće studente da odaberu upravo njihov studij za nastavak svog obrazovanja.
– Inicijativa je bila da izađemo u grad, da se Sveučilište “otvori”, kazala je Elija Vrsaljko, glasnogovornica Sveučilišta. Poziv na jučerašnji skup upućen je svim školama čiji će učenici uskoro upisati, ako im to uspije, neki od studija, možda baš na Sveučilištu u Zadru.
Uz studente, na Otvorenom danu svoje odjele predstavljali su i nastavnici. Na nekima manje, na nekima više, no uglavnom je svaki štand imao i starijeg predstavnika. Uz nastavnike pojedinih odjela Sveučilište su, u ime Uprave, barem na kratko vrijeme, predstavljali i prorektori, a sam rektor je jučer bio na sjednici Rektorskog zbora.
Skup  je započeo oko podneva, kako je i najavljeno, no ove godine bez pozdravnih govora. Umjesto toga zainteresirani su mogli popričati s nastavnicima i studentima, te se na taj način pobliže upoznati s programima koje im nudi pojedini odjel. Iako je ovaj izlazak Sveučilišta na ulice ocijenjen pozitivno, neki su jučer bili mišljenja kako je ovo još uvijek malo.