Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Zadrani uživali u tradicionalnom slavonskom kulenu

Autor: Siniša Klarica

23.04.2009. 22:00
Zadrani uživali u tradicionalnom slavonskom kulenu

Foto: Ivan JAMIČIĆ



U zadarskoj City galeriji zadarskoj gastronomskoj publici predstavio se poznati brand Slavonica. Slavonica je brand tvrtke Eko-Slavonija koja promiče prodaju i konzumaciju domaćih, autohtonih slavonskih proizvoda. Pod Slavonicom se ne podrazumijevaju samo proizvodi PZ Kulen-Šokac iz Drenovaca koja je zadužena za mesni program kulena, kobasica i slanine, već i cijeli asortiman koji uključuje kruh, pića i ostale autohtone slavonske proizvode.
– Naši proizvodi pripravljeni su isključivo prirodnim načinom i isključivo od domaćih sirovina. Tradicionalni slavonski kulen koji je, istina nešto skuplji od onog industrijskog, pripravljen je bez ikakvih aditiva, osim domaćeg, a ne kineskog luka i domaće crvene paprike. To mu daje onaj papreni, ali ne i trpki okus koji ponekad zna biti neugodan, rekao nam je direktor Eko-Slavonije Vlatko Orešković.
Trgovina u City Gallery Zadar je prva u Dalmaciji, što je još jedna potvrda Zadra kao jednog od gradova koji bilježe najbrži gospodarski rast u Hrvatskoj. Proizvodi Slavonice, dodaju u Eko Slavoniji, prepoznatljivi su i po onim, uvjetno rečeno, nepravilnim oblicima nesvojstvenim za industrijske proizvode, nego za domaće pušnice Slavonije.