Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Cijela Kristova Crkva moli za duhovna zvanja

Autor: Marija Ćurko

23.04.2010. 22:00
Cijela Kristova Crkva moli za duhovna zvanja

Foto: Filip BRALA



Molitveno bdjenje u povodu 47. Svjetskog dana molitve za duhovna zvanja uoči Nedjelje Dobrog Pastira održano je u četvrtak u katedrali Sv. Stošije u Zadru. Bdjenje je predvodio dijecezanski upravitelj don Milivoj Bolobanić, a sudjelovao je i zadarski nadbiskup mons. dr. Želimir Puljić. Također prisustvovali su svećenici, redovnici, redovnice, vjeroučitelji, župni suradnici i članovi crkvenih pokreta u nadbiskupiji. Tijekom bdjenja uz navještaj Božje Riječi, pročitan je dio poruke koju je Papa Benedikt XVI. uputio na početku Svećeničke godine. Čuli su se i tekstovi koje je zapisao sveti župnik arški Ivan Marija Vianney. Don Tomislav Dubinko, župnik Perušića i don Jerko Vuleta, župnik Oliba, Silbe i Premude govoreći o svom putu prema svećeništvu posvjedočili su ljepotu intenzivnog života s Bogom, divljenje prema daru svećenika i radost služenja u duhovnom pozivu. Molitvu vjernika su predvodili bogoslovi, a bdjenje je zaključeno molitvom za duhovna zvanja. Pjevanje je predvodio Nadbiskupijski zbor mladih “Sv. Krševan”.
Don Marino Ninčević, ravnatelj Nadbiskupskog sjemeništa “Zmajević” je potaknuo vjernike na molitvu za svećenike, za nova duhovna zvanja, sjemeništarce i bogoslove da ustraju na putu prema cilju na koji ih je pozvao uskrsli Gospodin.
Don Milivoj Bolobanić je u uvodnom dijelu potaknuo na razmišljanje o geslu Svećeničke godine pod nazivom “Kristova vjernost – svećenikova vjernost”.
– Cijela Kristova Crkva moli za duhovna zvanja, svjesna da joj trebaju sveti biskupi, svećenici, redovnici i redovnice. Sveti Otac Benedikt XVI. proglasio je ovu godinu Svećeničkom godinom, u povodu 150. godišnjice smrti revnog i svetog svećenika Ivana Marije Vianneya, kazao je don Milivoj Bolobanić upitavši: “Tko je svećenik?”