Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Identitet, kultura i reprezentacija

Autor: Ante Rogić

23.04.2010. 22:00
Identitet, kultura i reprezentacija

Foto: Filip BRALA



Od 22. do 25 travnja na Sveučilištu u Zadru održava se međunarodnu studentsku konferenciju 8th International “Border Crossings” Student Conference pod naslovom Exploring everyday life in SE Europe: Identity, culture and representation. Organizator skupa je Odjel za etnologiju i kulturnu antropologiju Sveučilišta u Zadru u suradnji s Border Crossings Network.
Konferencija je otvorena u četvrtak navečer u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru, gdje se okupio veliki dio studenata zadarskog Sveučilišta, kao i gostiju s drugih europskih sveučilišta.
U ime Sveučilišta u Zadru sudionike konferencije pozdravio je dr. sc. Srećko Jelušić, prorektor Sveučilišta za prorektor za međuinstitucionalnu i međunarodnu suradnju, knjižnicu i izdavaštvo. On je istaknuo kako se sudionici raznih konferencija rado vraćaju u Zadar, te poželio uspješan rad konferencije. Također, prorektor Jelušić je kroz kratku prezentaciju sudionicima predstavio Sveučilište, odjeljenja koja djeluju unutar njega, lokacije na kojima Sveučilište djeluje, povezanost s drugim gradovima…
U ime Zadarske županije nazočne je pozdravio Ivan šimunić, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti.