Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Mršić eurogolom razveselio Stanove

23.04.2011. 22:00
Mršić eurogolom razveselio  Stanove


Jedan potez Antonija Mršića skinuo je Zadranima veliki teret s leđa. Kada se činilo da utakmica ide prema podijeli bodova Mršić je dočekao trenutak nepažnje gostujuće obrane i svojim četvrtim pogotkom ove sezone donio Zadru drugu pobjedu u nastavku sezone. Dalibor Zebić, trener domaćih, dugo je čekao s izmjenama, ali ovaj put je dočekao bljesak Mršića, jednog od aduta kojem najviše vjeruje. Nije stoga bez razloga Josip Bajlo, aktualni direktor i predsjednik kluba, na konferenciji za medije nakon utakmice Zebiću čestitao na strpljenju. Bajlo se nije bavio samo čestitanjem već je u javnost poslao i određene sumnje.
– Ovo je važna pobjeda u borbi za ostanak, posebno kad se zna da se događaju čudni rezultat – rekao je Bajlo ne precizirajući o kojim je to čudnim rezultatima riječ.
Zadar je uspio u namjeri da od prve minute preseli igru na polovicu Intera, premda pravih prilika za domaće sve do posljednjih nekoliko nije ni bilo. Opasno je zato bilo u 22. minuti kada je Puljić uspio ući u blok Hercegu u izglednoj situaciji za goste. U 30. minuti dobar Blaževićev pokušaj sa 20-ak metara Gluić je najprije odbio, a potom nekako uspio uhvatiti loptu. Na drugoj strani, domaćini, koji su odavno u realizatorskoj blokadi kad nisu uspijevali organizirano napasti gol Intera pokušavali su „žute” natjerati na kakvu pogrešku. Mršić i Santini na svakojake su načine željeli probiti Interovu zadnju liniju. Tako se Mršić povlačio natrag, pa opet pokušavao utrčati iz drugog plana dok je Santini odrađivao skakačke dvoboje sa protivničkim braničima. Mršić je imao i dobar pokušaj u 27. minuti iz slobodnog udarca kada je sa 30-ak metara loptu za malo prebacio iznad grede. Zadar je u prvom poluvremenu šansu za gol tražio i po lijevoj strani na kojoj je Glumac pokazivao napadačke sklonosti, ali pravog ubačaja s te strane njegovi suigrači nisu dočekali. Baš kao ni sa suprotne strane igrališta, one desne na kojoj je igrao Josip Bilaver, pa je Zadru ostala jedina opcija napadati kroz sredinu. Te namjere domaćinima otežavala je logično posložena protivnička momčad koja je posebno pazila da Zadar ne razvija igru u sredini. 
Osim toga Zadrani su sami sebi otežavali život sa previše komplikacija u razvijanju igre. Tako su neke akcije Mršića, Banovića i društva bile su prikladnije za mali nogomet. Inter je igrao očekivano, loptu su prepustili Zadru i čekali kada će se otvoriti prilika iz kontre. Nije to bila loša taktika, uostalom Inter je s takvom igrom u posljednja dva nastupa sa Stanova odnio četiri boda.
Iako je Zadar izgledao sve samo ne opasno Dalibor Zebić prvu je izmjenu napravio nakon gotovo 70 minuta igre kada je Banovića zamijenio Begonja. S druge strane, Inter je imao rezultat po koji je i došao, ali svejedno Lončarević je prvi obavio dvije izmjene, a nakon 75. minuta i sve tri. Međutim, na kraju je Zebić utakmicu završio kao pobjednik, pa se kombinacije sa izmjenama brzo zaboravljaju. Zadar je do daha došao tek nakon Mršićevog pogotka, no bratski dvoboj Ivan – Krševan Santini završio je sjajnom reakcijom vratara Intera koji je zaustavio pokušaj zadarskog napadača u situaciji jedan na jedan. Blizu drugog gola Zadar je bio i u sudačkoj nadoknadi nakon dobrog udarca Ćurjurića iz daljine koje je K. Santini uz pomoć vratnice uspio zaustaviti. Ipak, jedan gol (i) ovaj put je Zadru bio dovoljan za potpunu radost.


 ZADAR – INTER 1:0


ZADAR – Stadion na Stanovima. Gledatelja: 1.000. Sudac: Vlado Svilokos (Sisak) 6,5. Pomoćnici: Vukušić (Zagreb) i Crnolatac (Petrinja). Strijelac: 1:0 Mršić (87′). Žuti kartoni: Pezo (Zadar); Blažević, Šarić, Herceg, Barišić (Inter).
ZADAR: Gluić 6, Skočibušić 6, Puljić 6,5, Con 6, J. Bilaver 6, Pezo 6, Surać 6 (od 82′ Ćurjurić 6,5), Banović 6  (od 68′ Begonja 6), Glumac 6 (od 78′ Vasilj 6), A. Mršić 6,5, I. Santini 6. Trener: Dalibor Zebić.
INTER: K. Santini 6, Herceg 5,5, Barišić 5,5, Gulić 5,5, Babić 5 (od 67′ Yankep 5), Kramarić 5 (od 64′ Oršić 5), Šarić 5 (od 75′ Abilaliaj 5), I. Mršić 5, Blažević 5,5, Budimir 5,5, Jančetić 5. Trener: Ilija Lončarević.




 RIJEČ TRENERA


Dalibor Zebić, Zadar
– Za utakmicu smo se pripremali s dosta respekta prema Interu i treneru Lončareviću. Željeli smo se nametnuti agresivnošću jer smo znali da nekom kombinatorikom ne možemo parirati Inter. Osim toga, plan je bio igru prebaciti na polovicu Intera i tako ih stalno pritiskati čekajući situaciju za pogodak. Nismo imali mnogo prilika, Santini je igrao ozlijeđen, a Mršić u drugom poluvremenu nije mogao doći do daha. Međutim, isplatilo se što smo čekali Mršića jer nam je donio važnu pobjedu.
Ilija Lončarević, Inter
– Čestitam Zadru koji zaslužuje ostanak u ligi. Domaćini su nas pritiskali u svim duelima, igrali su znatno čvršće, a to se našoj mladoj momčadi pokazalo kao problem. Nismo uspjeli doći do onoga u čemu smo najjači, a to je organizacija igre.


 GOL


1:0 (87′) – Gluić je ispucao loptu koju je Santini glavom proslijedio do Mršića. Sa 20-ak metara Mršić je opalio iz prve i ljevicom pogodio bližu lijevu stranu Santinijevog gola. Sjajan potez.


 DINAMO PRVAK


Nogometaši Dinama osvojili su svoj šesti uzastopni naslov prvaka Hrvatske, a 13. ukupno svladavši u dvoboju 26. kola Prve HNL na stadionu u Maksimiru Osijek sa 1:0. Strijelac jedinog pogotka na utakmici bio je Milan Badelj u 54. minuti. Četiri kola prije kraja prvenstva Dinamo ima nedostižnih 13 bodova više od drugog Hajduka.
Rezultati 26. kola: Dinamo – Osijek 1:0 (Badelj 54′), Hrvatski dragovoljac – Cibalia  0:0, Karlovac – Zagreb 2:1 (Primorac 4′, Kovačević 53’/Krstanović 12′), Varaždin – Lokomotiva           0:1 (Bule 26′), Rijeka – Istra 1961 2:0 (Vukman 27′, Čulina 58′), Split – Šibenik 1:0 (Vitaić 31′), Zadar – Inter 1:0 (Mršić 87′), Slaven Belupo – Hajduk 1:2 (Kokalović 6’/ Vukušić 34′, Čop 74′).