Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Bivši robijaš s Golog otoka iznuđivao sumještanina

23.04.2012. 22:00
Bivši robijaš s Golog otoka iznuđivao sumještanina


Poslovni odnos dvojice Bibinjaca i nesporazum oko toga tko kome i koliko novca duguje koncem prošlog tjedna rezultirao je prijavom policiji i to zbog iznude.
– Provedenim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je 57-godišnjak tijekom travnja od 58-godišnjaka, uz prijetnje, na ime nepostojećeg duga iznuđivao iznos od nekoliko stotina tisuća kuna – pojasnio je Elis Žodan, glasnogovornik zadarske policije navodeći da je 57-godišnjak nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu.
Neslužbeno doznajemo kako je riječ o Momiru S., građevinaru i trgovcu nekretninama, koji se još prošli tjedan obratio policiji za pomoć navodeći da ga reketari godinu dana mlađi sumještanin Zvonko S., javnosti poznat još iz vremena bivše države kada se sukobljavao sa zakonom i zbog toga neko vrijeme robijao na Golom otoku. Policajci su mu priredili klopku u jednom trgovačkom centru gdje je i uhićen. Saslušan je u prostorijama policije, a zatim je protiv njega podnesena kaznena prijava te je pušten na slobodu.