Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Čarobni Ante Delaš održao Zadar na životu

23.04.2016. 22:00
Čarobni Ante Delaš održao Zadar na životu


Zadar je živ. Itekako živ. I ne misli se predati. Ante Delaš, zadarski sveti Ante, ukazao se po tko zna koji put i košem sekundu prije kraja produžetka srušio Cibonu. Za treću pobjedu Zadra u Ligi za prvaka, itekako krvavo zarađenu, ali i itekako slatku. Igrači Ante Nazora odgovorili su na kritike nakon Gorice na najbolji mogući način i pokazali kako se igra za zadarski dres! Bilo je to ratničkih 45 minuta, u kojima nije baš sve bilo kako treba, ali na kraju se pišu samo bodovi. Još je k tomu Split na Gripama razbio Zagreb 18 razlike. Zadar je živ, itekako živ, ali do kraja više nema pravo na kiks. Slijedi Kvarner u srijedu na Višnjiku.
Neriješeno je bilo nakon 40 minuta (72:72), kao i nakon 44 (78:78). Siriščević je donio vodstvo Ciboni, a Ivan Ramljak, koji je prethodno šutirao 3-13 iz igre, pogodio je tricu za 81:80 trideset sekundi prije kraja. Na drugoj strani je Siriščević promašio, ali je Hukić uhvatio skok u napadu i izborio prekršaj, te zabio oba bacanja za 81:82. Ante Nazor pozvao je time-out, kada je na semaforu ostalo točno 6,8 sekundi. Lopta je, naravno, došla do Ante Delaša, a on ni ovaj put nije iznevjerio. Jednu sekundu i jednu stotinku prije kraja zabio je s poludistance za 83:82. Time-out je tada pozvao Mulaomerović, nakon čega je Siriščević uspio doći do šuta, ali iz velike udaljenosti. Nije pogodio i slavlje Zadra moglo je početi.


Nakon još jedne pobjedničke čarolije u svom stilu Ante Delaš, na upit novinara što mu se mota po glavi u posljednjim sekundama, kazao je.
– Samo da dobijemo utakmicu. Ova je gotova. Sada treba dobiti Kvarnera – kratko i jasno poručio je čovjek za kojega više jednostavno nemamo epiteta.
Ante Nazor na pressicu je došao posve miran.
– Ja sam kao Nijemac, jednak u pobjedi i u porazu. I respektiram svakog protivnika. Nije mi bilo teško proteklih dana, uopće. Mogu se samo ispričati upravi što nisam dao mandat na raspolaganje nakon Gorice, nego sam malo splitski bahato rekao da me se smijeni.
O utakmici je trener Zadra kazao.
– Bila je dobra košarka, zanimljiva utakmica, u poen, u skok. Moji igrači su pokazali da nisu zaboravili igrati košarku i to me veseli. Imali smo specifičnu pripremu za ovu utakmicu. Zahvaljujem se mom pomoćnom treneru Franku Sterli na vrhunskom videu koji je probudio najbolje u mojim igračima. Zahvaljujem se i njima što sam ih slušao na poluvremenu i time-outima. Govorili su stvari, ne one koje bih ja rekao, nego i bolje od mene. A najviše se zahvaljujem publici, ne samo iz Zadra, nego iz cijele Dalmacije. Ovako se navija za svoj klub. Hvala im.
I još malo zahvala.
– Hvala Marku Ramljaku koji je obnovio ozljedu, jer je izlazio na Siriščevića. Vratio se u petorku protiv Gorice, iako nije bio pravi. Hvala mojim momcima koji su ostavili svoje zdravlje na terenu da se ova sezona izgura do kraja i da je završimo uzdignuta čela.
Delaš?
– To nije ništa novo.
Možete li ga opisati jednom rječju?
– Profesionalac.
Damir Mulaomerović nije bio raspoložen za izjave.
– Čestitam mog kolegi i dobrom prijatelju Anti Nazoru na pobjedi, ali ne želim ništa komentirati.
Zašto?
– Jednostavno, ne želim, to je moja odluka.
Je li pobjeda Zadra zaslužena?
– Otprilike je. Delaš je opet pokazao svoju kvalitetu kada odlučuje jedan šut. Svaka mu čast – rekao je trener Cibone.
ZADAR 83


CIBONA 82
(24:19, 15:16, 19:21, 14:16, 11:10)
ZADAR – Dvorana Krešimira Ćosića. Gledatelja: 2000. Suci: Srđan Dožai (Zagreb), Josip Radojković (Split) i Tomislav Vovk (Zabok).
ZADAR: Bašić 11 (1-2), Jelenković, Kraljević 8 (2-2), Šango, Delaš 16 (1-1), Špaleta 4, M. Ramljak 6, Bošnjak 9, Marinković 2, Barać 18 (8-10), I. Ramljak 9 (0-1). Trener: Ante Nazor.
CIBONA: Krušlin 11 (2-3), Hukić 12 (4-4), Šiško 5, Siriščević 8, Rozić 9 (1-2), Slavica 2, Mandić, Joksimović, A. Žižić (0-2), A.T. Žižić 15 (3-8), Gospić, Florence 20 (6-7). Trener: Damir Mulaomerović.