Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

HDZ je pobjednička stranka u Zadru i takva će i ostati

23.04.2016. 22:00
HDZ je pobjednička stranka u Zadru i takva će i ostati


Među 20 članova gradskog odbora više nema Zvonimira Vrančića, dosadašnjeg predsjednika, i Živka Kolege koji se nisu kandidirali
Joso Nekić, pročelnik Upravnog odjela za odgoj i školstvo Grada Zadra, novi je predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Zadar. Tako je javnim glasovanjem odlučio 201 izaslanik na redovitoj Izbornoj skupštini zadarskog HDZ-a održanoj jučer u Falkensteinerovom hotelu Donat na Puntamici.
– Od srca zahvaljujem svim članovima HDZ-a na ukazanom povjerenju. Osobno osjećam veliku čast i odgovornost što sam izabran za novog predsjednika HDZ-a u Zadru, rekao je Nekić, dosadašnji dopredsjednik zadarskog GO HDZ-a.
– Dugo sam u politici te ću svoje iskustvo, energiju, organizacijske sposobnosti i poznavanje ljudi staviti svojoj stranci na raspolaganje, poručio je s govornice.
Unutarstranački izbori održavaju se svake četiri godine, a zadnji su takvi izbori koji su obuhvatili sve razine, od temeljnih ogranaka do predsjedništva stranke, održani u proljeće 2012. godine.
Priprema za lokalne izbore
– HDZ je pobjednička stranka u Zadru i takva će, uvjeren sam, ostati i iduće četiri godine. Osoba sam kontinuiteta i vjerujem da ćemo i dalje s koalicijskim partnerima pobjeđivati na izborima i služiti našim građanima i našem narodu, rekao od jučer prvi čovjek gradskog HDZ-a.
Da bi to ostvarili, kaže, potrebno je daljnje jačanje temeljnih ogranaka, neupitna podrška izvršnoj vlasti i gradskom vijeću, te temeljita priprema za iduće lokalne izbore u svibnju iduće godine.
– Unutarstranački izbori će dodatno osnažiti HDZ. Stranka će svoju snagu zajedno s koalicijskim partnerima još jednom potvrditi već na lokalnim izborima iduće godine, uvjeren je Nekić.
Među 20 članova gradskog odbora više nema Zvonimira Vrančića, dosadašnjeg predsjednika, i Živka Kolege koji se nisu kandidirali.
– Božidar Kalmeta ostaje po svojoj funkciji gradonačelnik, a između 30 kandidata izabrat ćemo još 18 novih članova Gradskog odbora, pojasnio je Nekić.
Na izbornoj skupštini nazočili su i prvi čovjek županijskog HDZ-a, dopredsjednik stranke Božidar Kalmeta, članovi Središnjeg odbora HDZ-a: ministar zdravlja Dario Nakić, župan Stipe Zrilić, stranački rizničar Božidar Longin i predsjednik Županijske skupštine Željko Lončar te drugi uglednici stranke i predstavnici koalicijskih partnera.
Ogledni primjer
– Funkcioniranje Domoljubne koalicije u Zadru mogao bi biti ogledni primjer koji bi trebali slijediti svi u državi, rekao Ivica Vlakić, zadarski dogradonačelnik i član Predsjedništva HSP-a Ante Starčevića.
Recept dobre suradnje vidi u činjenici da se nisu bavili sami sobom, nisu se svađali već su zajedno radili, kako kaže, za dobrobit građana.
– Svađa je samo komedija. Nastavak primjerene suradnje u Domoljubnoj koaliciji sasvim sigurno dovodi do još jedne pobjede na lokalnim izborima za godinu dana, poručio je Vlakić.
Nazočnima se emotivnim govorom obratio i Duško Vuković, predsjednik Gradskog odbora HSU-a, za što je dobio veliki aplauz.
– Pred nama je teški i odgovorni ispit, lokalni izbori. Samo se zapitajmo, što bi bilo da netko drugi vodi grad, isto ono što nam je bivša državna vlast radila četiri godine, jednom rječju u blokadu, zaključio je Vuković.
Prema stranačkom poslovniku, pred početak radnog dijela sjednice gosti i mediji napustili su sjednicu HDZ-a u hotelu Donat.