Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

HDZ sutra potpisuje koaliciju

23.04.2017. 22:00


Gradski odbor HDZ-a sutra će s partnerima potpisati koalicijski sporazum. Ove godine na izbore izlaze s HSP-om Ante Starčevića, HSU-om, Hrastom i Reformistima s kojima su već dogovorili broj mandata za Gradsko vijeće.
Predsjednik GO HDZ-a Joso Nekić zadvoljan je postignutim dogovorom i uvjeren je da će ova koalicija nastaviti raditi za bolji Zadar.
– Poslije svih pregovara definirali smo jednu koaliciju koja ima potencijala za nastaviti sve dobro što smo u dosadašnjem madatu napravili u Zadru, a u ovom ćemo mandatu napravit jedan novi iskorak. Ova koalicija pokazuje jednu otvorenost, a već smo pokazali da je HDZ stožerna stranka koja je sposobna oko sebe okupiti partnere kojima je također najvažniji prosperitet Zadra. To smo pokazali i u dosadašnjem radu u Gradskom vijeću, kao i ozbiljnost i predanost u radu, a sve u inetresu naših građana – kaže Nekić.
Potpisivanje sporazuma ni ove godine neće biti održano u HDZ-ovim stranačkim prostorijama, što je novost koju je HDZ uveo na proteklim lokalnim izborima. Tada su, osim HSP AS-a i HSU-a, u HDZ-ovoj koaliciji za Zadar bili i A HSS i HČSP, a nositelj liste bio je gradonačelnik Božidar Kalmeta.