Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Najnoviji turistički proizvod Zadarske županije

Autor: Ante Vidović

23.05.2010. 22:00
Najnoviji turistički proizvod Zadarske županije


Eko etno gospodarstvo Kruškovac gostima nudi uživanje u velebitskim jelima spremljenim na tradicionalan način u ugodnom etno ambijentu i velebitskoj prirodi
Eko etno obiteljsko gospodarstvo Kruškovac Milana Bušljete najnoviji je turistički proizvod Zadarske županije. Gospodarstvo koje je otvoreno u subotu nalazi se na Velebitu, u mjestu Kruškovac iznad Starigrada i nudi uživanje u velebitskim jelima spremljenim na tradicionalan način u ugodnom etno ambijentu i velebitskoj prirodi.
– Staru kuću koja je bila u ruševnom izdanju i u kojoj 40 godina nije nitko živio pokušavam sada oživjeti kroz jedan vid turizma kakvog do sada u Starigradu nema. Radi se o eko etno gospodarstvu zatvorenog tipa na kojem će se služiti samo izvorno domaća hrana ili ljudi mogu sami donositi hranu, a ja im je pripremim. Primat ćemo najavljene goste kojima ćemo garantirati potpunu privatnost, kaže Milan Bušljeta i nastavlja:
– Vjerujem kako ću uspjeti jer imam podršku velikog broja ljudi. Specifičnost ovog gospodarstva jest što je blizu mjesta i mora, a što se čovjek osjeća kao da je u prirodi, udaljen od svega.
Na subotnjem otvaranju služila su se tradicionalna jela među kojima je bila kotlovina s bobom i grahom te zapečeni grah sa slaninom začinjen češnjakom, ružmarinom, vriskom i drugim mirisnim i ljekovitim velebitskim travama.