Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Nije sve tako crno

Autor: Valentina Mlađen

23.05.2010. 22:00
Nije sve tako crno

Foto: Filip BRALA



Hrvatsko narodno kazalište Zadar ugostilo je još jednu izvrsnu plesnu predstavu pod nazivom “Nije sve tako crno”. Predstavu je organizirao plesni studio K2 iz Pakoštana čiji plesači iza sebe imaju zapažene rezultate s nastupa i natjecanja. Tijekom plesnog performansa u trajanju od 40 minuta nastupilo je svih 60 plesača ovog plesnog studija, od najmanjeg uzrasta od četiri godine pa do onih najstarijih od 36 godina. Ova predstava zapravo je već tradicionalna godišnja izvedba plesača ovog studija koji djeluje već osam godina. Kako su do sada godišnju predstavu izvodili u dvoranama ili na ulici odlučili su se za kazalište kako bi osjetili pravu scenu i kazališne daske pod nogama.
Prije samog plesnog početka mali dječji glasić objasnio je značenje imena “Nije sve tako crno”. Naime, mališani su u ovo užurbano vrijeme poželjeli da odrasli malo stanu na loptu i sjete se kako je to biti dijete i da to sjećanje prenesu u odnos sa svojom djecom. Želja je bila da odrasli zastanu i pruže pažnju svojoj djeci.
– Želimo kroz ples pokazati kako možemo opuštenije živjeti i obojati život u neku boju, rekla je Katarina Kazija, voditeljica plesnog studija K2. Osim izvanrednog plesa mogli su se na predstavi vidjeti i izvrsni kostimi, a koreografija je svakako za pohvaliti kao i koordinacija šezdeset plesača koji su svi nastupali u jednoj predstavi. Plesače su u publiku došli podržati brojni članovi obitelji, prijatelji, ali i slučajni prolaznici koji su se zatekli u kazalištu i imali priliku uživati u vrhunskoj plesnoj predstavi.