Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Uz Gluščevića i Maršića u novom natječaju Kornelija Appio Giunio

Autor: Ante Rogić

23.05.2010. 22:00
Uz Gluščevića i Maršića u novom natječaju Kornelija Appio Giunio

Foto: Filip BRALA



Iako je prvog svibnja zaključen natječaj za ravnatelja Arheološkog muzeja u Zadru, Upravno vijeće Muzeja još se nije sastalo kako bi otvorilo prijave. Do zaključka natječaja, doznajemo, pristigle su tri prijave, od kojih su dvije kandidata koji su se javili i prvi put na natječaj, dr. sc. Dražena Maršića, trenutačnog v. d. ravnatelja i dr. sc. Smiljana Gluščevića, voditelja Odjela za podmorsku arheologiju u Arheološkom muzeju. Treća prijava, kako neslužbeno doznajemo, budući da prijave još nisu razmatrane, je ona Kornelije Appio Giunio.
Upravno vijeće Arheološkog muzeja trebalo bi se, konačno, sastati krajem mjeseca, odnosno najvjerojatnije početkom lipnja. Predsjednik Vijeća, rektor Sveučilišta u Zadru dr. sc. Ante Uglešić, napominje kako Vijeće nije bilo moguće sazvati jer se članovi dosad još uvijek nikako nisu mogli sakupiti.
– Čekamo termin kada će se svi članovi Vijeća mogli sakupiti i tek onda ćemo otvarati prijave, kazao je Uglešić.
Podsjetimo, prošlogodišnji natječaj za ravnatelja za ravnatelja zadarskog Arheološkog muzeja je poništen zbog formalno-pravnih razloga. Na njega su se javili Maršić i Gluščević.