Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Doris Sutlović pobjednica ovogodišnjeg Benjafesta

23.05.2011. 22:00
Doris Sutlović pobjednica ovogodišnjeg Benjafesta


Uz najbolje domaće i strane hitove, vrhunski uvježbane izvođače i izvođačice, na spektakularnoj pozornici u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar održan  je jubilarni 20. “Benjafest 2011.”.
Prvu nagradu na ovogodišnjem Benja festu osvojila je Doris Sutlović s pjesmom “Ne govori sve na glas”. Drugo mjesto osvojile su Nola Banovac i Katarina Vulić, a treće mjesto pripalo je Ljubici Jurlina.
Osnovna škola Šimuna Kožičića Benje pokazala je i ove godine najbolje od sebe održavši “Benjafest” kakav se ne pamti. Pred prepunom dvoranom kazališta mladi izvođači pokazali su zašto je ovaj festival na sceni već dvadeset godina. Večer je otvorena uvodnom točkom ritmike nakon čega je nastupio prvi blok izvođača. U prvom dijelu večeri nastupili su Korina Padovan s pjesmom “Dolina sunca”, Roberta Maras s pjesmom “Hurt”, Lara Pavić s pjesmom “Forget you” te Magdalena Franjić s pjesmom “Takvi kao ti”. Dok se ostatak izvođača spremao za svoj nastup mnogobrojnu publiku zabavljao je zbor škole te ritmička grupa s još jednom svojom točkom. Zatim su se na pozornici predstavili i ostali izvođači: Marija Zubčić s pjesmom “Be my baby”, Ljubica Jurlina s pjesmom “Thank you for the music”, Hella Petani s pjesmom “Tuga dolazi kasnije”, Anđelo Parić i Borna Pehar s pjesmom “Pismo moja”, Doris Sutlović s pjesmom “Ne govori sve na glas” te Nola Banovac i Katarina Vulić s pjesmom “Mercy”. Izvođački dio festivala završen je nastupom zbora i završnom točkom ritmike.
Kao i svake godine i za jubilarni festival zanimanje je bilo veliko i bilo je teško na audicijama izabrati dvanaest najboljih koji su svoje umijeće pokazali sinoć. U žiriju su sjedile tri profesorice glazbene kulture iz zadarskih škola, a kao poseban gost festivala pojavila se Nela Šarić sa svojim bendom koja je kao sedmogodišnja djevojčica nastupila i na prvom “Benjafestu”.