Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Toth nastavlja s prikupljanjem potpisa za generale

23.05.2011. 22:00
Toth nastavlja s prikupljanjem potpisa za generale


Nekadašnji pripadnik 1. GBR Tigrovi Silvio Toth  (38) jučer je u Ždrelcu nastavio prikupljati potpise za oslobađanje hrvatskih generala Ante Gotovine i Mladena Markača. Kako sam kaže, nakon neuspjele akcije u kojoj su on i petorica njegovih suboraca štrajkom glađu pokušali iznuditi reakciju najviših vrhova RH povodu nepravednih haških optužaba, Toth je našao na razumijevanje u Zadarskoj županiji. Njegovu peticiju kojom se traži ne samo oslobađanje generala, nego i svih nepravedno zatočenih hrvatskih branitelja samo u Zadru, kazuje Toth, u jednom danu je potpisalo 2.300 građana.
– Mi nismo politička organizacija ili udruga nego građanska inicijativa kojoj se svakog dana pridružuje veliki broj ljudi i potpisnika peticije. Osim Gotovine i Marakača, te Mariča u srskom kazamatu, čak 2.000 hrvatskih branitelja nepravedno čami u zatvoru. Kad se digne glas zbog toga, odmah završimo u zatvoru ili ako smo branitelji, odmah nas se šalje psihijatru. Srećom, ususret su nam izašli načelnici općina Tkon i Pašman, te na otoku Pašmanu možemo mirno prikupljati potpise, rekao je Toth.
Silvio Toth kaže da će akciju nastaviti po cijeloj Hrvatskoj, a da iza njega u svakom mjestu ostane desetak volontera koji nastavljaju akciju.