Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Uz prijetnju puškom opljačkan automat klub

23.05.2011. 22:00
Uz prijetnju puškom opljačkan automat klub


– Nepoznati maskirani muškarac uz prijetnju puškom počinio je razbojništvo nad dvojicom zaposlenika automat kluba “Admiral”. Prijeteći oružjem zaposlenike je prisilio da mu predaju novac, nakon čega se udaljio u nepoznatom smjeru – Elis Žodan, glasnogovornik PU zadarske


Još jedno razbojništvo u Zadru, jedanaesto po redu od početka ove godine, dogodilo se u utorak rano ujutro u Ulici Andrije Hebranga na Voštarnici, svega stotinjak metara dalje od Policijske postaje.
– Nepoznati maskirani počinitelj uz prijetnju puškom izvršio je razbojništvo nad dvojicom zaposlenika automat kluba “Admiral”. Počinitelj je prijeteći oružjem zaposlenike u dobi od 23 i 26 godina prisilio da mu predaju novac od dnevnog utrška, nakon čega se udaljio u nepoznatom smjeru – rekao je Elis Žodan, glasnogovornik PU zadarske u čije su prostorije u utorak ujutro privedena dvojica Zadrana u dobi od 23 i 30 godina zbog sumnje da su upravo oni počinitelji. No, nakon kriminalističkog istraživanja, u nedostatku čvrstih dokaza, obojica su puštena, a pred policijom je ostalo još jedno neriješeno razbojstvo i težak zadatak – pronaći maskirane i naoružane počinitelje koji su u svega dva mjeseca uz prijetnju oružjem opljačkali recepcije dvaju zadarskih hotela, dvije trgovine i jednu kockarnicu u kojoj je, kako bi zaposleniku pokazao na što je sve spreman u nakani da se domogne novca, razbojnik iz pištolja ispalio i metak upozorenja.
Inače, klub Admiral opljačkan je i početkom travnja prošle godine, no tada pljačkaš nije koristio masku i oružje, već se poslužio trikom i sebi priskrbio dobitak na elektronskom ruletu u iznosu od 42 tisuće kuna. Vrlo brzo međutim, otkriven je, a pokazalo se kako je riječ o bivšem policajcu koji je izazvavši kvar aparata mehaničkim putem, odnosno oštećenjem vrata na postolju uređaja, došao do pozamašnog iznosa koji mu je legalno isplaćen na blagajni. No nije dugo uživao u dobitku. Ubrzo mu je, naime pokucala policija na vrata s kaznenom prijavom i nalogom za povrat novca.