Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Maloljetnik pljačkao maskiran i naoružan nožem!

23.05.2012. 22:00
Maloljetnik pljačkao maskiran i naoružan nožem!


Iza zatvorenih vrata sudnice Županijskog suda u Zadru jučer je pred sucem Marijanom Bitangom započelo suđenje 19-godišnjem G.S. i njegovu godinu dana starijem prijatelju F.Š. optuženima za razbojstvo počinjeno u Briševu početkom prošle godine kada je prvooptuženi mladić još bio maloljetan.
Prema navodima optužnice, D.G. i F.Š. su se prema dogovoru 16. veljače prošle godine BMW-om starijeg mladića odvezli u Briševo gdje su se potom zaustavili ispred mjesne trgovine “Bakmaz” pred samo zatvaranje, oko 19.30 sati. Vozač, F.Š. ostao je u automobilu, dok je tada maloljetni D. G. maskiravši se navlakom naslonjača za glavu sa sjedala, upao u trgovinu. Odmah s vrata mladić je prodavačici zaprijetio nožem marke “solingen” s oštricom od 12,5 centimetara tražeći da mu preda novac iz blagajne. U strahu za svoj život, ona je to i učinila i dala mu dnevni utržak od 1.200 kuna, nakon čega se on s plijenom vratio u auto, a F.Š. je nagazio po gasu.
Obojica mladića policiji su poznata od ranije, a u svom već podebljem dosjeu D.G. već ima evidentirano razbojstvo. Osim toga, prijavljivan je zbog bludnih radnji, nasilničkog ponašanja, tjelesnog ozljeđivanja, krađa i slično. F.Š. je pak, 26. siječnja ove godine na Županijskom sudu u Zadru nepravomoćno osuđen za posjed opojne droge iako mu se sudilo za preprodaju. Još je prijavljivan i zbog oštećenja tuđe stvari i pokušaja krađe.