Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Priča o ružnom pačetu oduševila male Zadrane

Autor: Ante Rogić

23.05.2013. 22:00
Priča o ružnom pačetu oduševila male Zadrane

Foto: Zvonko KUCELIN



Arheološki muzej Zadar u povodu Međunarodnog dana muzeja priredio je bogat program. Jučerašnji dan obilježen je u crkvi sv. Donata, a počeo je točno u podne izvedbom predstave »Ružno li je pače« autora Enesa Kiševića. Prostor srednjovjekovne crkve ispunila su djeca osnovnoškolskog uzrasta, a jednim dijelom su prisustvovali i vrtićki mališani.
»Ružno li je pače« je predstava nastala prema tekstu Enesa Kiševića. Poznatu priču o preobrazbi pačeta u labuda nesvakidašnje ljepote naš izvrsni pjesnik i glumac Enes Kišević prepjevao je na svoj čudesan način, te s glumačkim kolegama Brankom Krumpačnik i Jasminom Novljakovićem napravio nadahnutu predstavu s posebnim osjećajem za humor, poetičnost, ritam i veselu igru.
– Prvi put smo ovdje i moram kazati kako je ovo predivan ambijent. Djeca su odlično reagirala i jako smo zadovoljni, kazao je Novljaković napominjući kako je riječ o jednostavnoj predstavi koja se vrlo lako prilagođava prostoru.
– Predstava je prilagođena univerzalnom mjestu. Nema posebnih svjetlosnih efekata, zapravo je sve na glumcima i tekstu. Igrali smo je svugdje. Nedavno smo je naprimjer izveli u jednoj štali, pored Vrbovca. Igrali smo je za Božić u Beču, za našu djecu. Volimo, pošto smo potpuno nezavisna produkcija, igrati u neobičnim prostorima. Volimo igrati predstavu u humanitarne svrhe, kazao nam je Jasmin Novljaković.