Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Jadrolinijin ljetni plovidbeni red – tjedan ranije, poskupljenje karata 3. lipnja

23.05.2016. 22:00
Jadrolinijin ljetni plovidbeni red – tjedan ranije, poskupljenje karata 3. lipnja


– Cijene karata od 3. lipnja poskupljuju u prosjeku za 20 posto, odnosno počinje se primjenjivati sezonska tarifa koja je nepromijenjena od 2010. godine. Vlasnicima otočnih iskaznica cijene karata ostaju nepromijenjene tijekom cijele godine, kazala je Marija Zaputović
Novi sezonski ljetni plovidbeni red prema odluci ministra pomorstva, prometa i veza Olega Butkovića započinje od danas 25. svibnja, a ne kako je to uobičajeno ranijih godina od 3. lipnja. Za zadarsko plovno područje na svim dnevnim linijama povećan je broj polazaka iz luke Zadar i Zadar – Gaženica. 
Trajektna linija 401 Zadar – Ist – Olib – Silba – Premuda – Mali Lošinj umjesto 4 isplovljavanja, do kraja ljetne sezone plovit će 5 puta dnevno na ovoj ruti, linija 431 Zadar – Preko imat će 17 dnevnih isplovljavanja, a brodska linija 431A Zadar – Preko će 10 puta dnevno povezivati Poluotok Zadra s Prekom.
Linija 432 Biograd – Tkon će 12 puta dnevno povezivati ove dvije lokacije, linija 434 Zadar – Brbinj 4 puta, dok će brzobrodska linija 9403 Zadar – Molat – Brgulje – Zapuntel – Ist 9 puta dnevno povezivati ove najudaljenije zadarske otoke.
– Cijene karata ostaju nepromijenjene do 3. lipnja, kada one postaju u prosjeku veće za 20 posto odnosno počinje se primjenjivati sezonska tarifa koja je nepromijenjena od 2010. godine. Bitno je napomenuti kako otočanima odnosno vlasnicima otočnih iskaznica cijene karata ostaju nepromijenjene tijekom cijele godine, kazala je Marija Zaputović, glasnogovnica Jadrolinije.
Svim putnicima s već kupljenim kartama za brzobrodske linije rezervacije su prebačene na nova putovanja i to prema ljetnom plovidbenom redu.
Kako bi se smanjile gužve u agencijama i na prodajnim mjestima u pristaništima tijekom sezone, iz Jadrolinije savjetuju da se kupnja karte izvrši putem službene stranice www.jadrolinija.hr.
Projekt e-Jadrolinija nastavio je s razvojem i u ovoj godini, pa online karte za sve trajektne linije više nije potrebno kupiti najkasnije 24 sata prije polaska već je kupnja moguća i na dan putovanja.