Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Rozić se ispričao Bašiću pa dodao: Čuo sam da mi spominje najbliže…

23.05.2016. 22:00
Rozić se ispričao Bašiću pa dodao:  Čuo sam da mi spominje najbliže…


– Nisam imao namjeru ozlijediti ga i pustiti krv pa mu se ovim putem ispričavam. Žao mi je što to nisam dolje napravio. Čuo sam da mi spominje najbliže krvne srodnike i poprilično maštovito ih je kombinirao s par seksipilnih glagola, tako da bolje da nisam bio blizu – kazao je kapetan Cibone
Marin Rozić odlučio se ispričati Lovri Bašiću, ali prvo je kazao:
– Htio bih podsjetiti gospodu iz Zadra na ovo – da Cibona nije gospodski klub i da moji suigrači i treneri nisu gospoda, Zadar bi u ovom trenutku već završio s prvenstvom i sljedeće godine ne bi igrao ABA ligu. Bilo je određenih razmišljanja što se tiče utakmice u Rijeci, ali naš trener je to srezao u samom startu i nije htio ni razmišljati o tome. I onda mi dođemo u Zadar, a oni se pola utakmice glasaju raznim skandiranjima našem treneru i Florenceu, koji je praktički sotoniziran. Mene su nazivali cigane, ali ja sam Mostarac pa sam odmalena navikao na to sve i nisam to osobno shvatio. Osobno sam i nostalgičan prema vremenima kad se igralo u Jazinama, kad je bila prava košarkaška publika, koja je bodrila svoju momčad od prve do zadnje sekunde – prenose Rozićeve riječi službene internet stranice Cibone.
O laktu u glavu Bašiću kazao je:
– Nisam imao namjeru ozlijediti ga i pustiti krv pa mu se ovim putem ispričavam. Žao mi je što to nisam dolje napravio. No, nijedan sudac nije primijetio tu pretjeranu agresivnost koja se strašno ispotencirala da ovih dana očekujem izručenje Haagu. Kad sam vidio što mu se dogodilo, čuo sam da mi spominje najbliže krvne srodnike i poprilično maštovito ih je kombinirao s par seksipilnih glagola, tako da bolje da nisam bio blizu. Nema smisla da se to prenahupuje i da se stvaraju negativne tenzije. Pozivam igrače Zadra i vjerujem da su dovoljno iskusni i pametni da ostave incident iza sebe, te da igraju košarku – zaključio je Rozić.
Uoči majstorice govorio je Damir Mulaomerović, trener Cibone.
– Žalosti me što se nitko nije ogradio od rasističkih i nacionalističkih ispada u Zadru i osudio ih. Ja sam ponosan što vodim ove momke u svakom pogledu – kako se ponašaju i kako igraju. Najvažnije nam je plasirati se u finale s Cedevitom. Ipak, krivo sam reagirao kada sam rekao da smo trebali pustiti Kvarneru. To je bilo u afektu. Nije mi žao što smo pobijedili Kvarner, to je jednostavno bio trenutak kad sam nakon Zadra poludio i rekao krivo.