Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Uskoro čišćenje rampe na Vitrenjaku, a sredinom lipnja sređene Kolovare

23.05.2017. 22:00
Uskoro čišćenje rampe na Vitrenjaku, a sredinom lipnja sređene Kolovare


Temperature mora i zraka konačno su se podignule što je posljednjih dana dovelo i prve kupače na zadarske plaže. Oko našeg fotoreportera uhvatilo je prve prizore koji uz prvo hvatanje boje, pozivaju i na uređenje zadarskih kupališta. Kako doznajemo, to bi trebalo uskoro i početi.
– Plaža Kolovare, za čije održavanje je zadužena tvrtka Obala i lučice, u osvježenom izdanju sa svim potrebnim sadržajima bit će spremna od 15. lipnja, doznajemo od direktora te tvrtke Eduarda Duke. Počevši od tog datuma na plaži će boraviti spasioci, a bit će spremene i kabine za presvlačenje.
– Od tada počinje i čišćenje plaže koje će se obavljati dva puta dnevno, a tijekom sezone koja će trajati do 15. rujna na plaži će boraviti od pet do sedam spasilaca koji će biti smješteni u dva tornja, kazao je Duka.
Uređenje rampe za osobe s invaliditetom predstoji na plaži Vitrenjak. Organizaciju čišćenja prijašnjih godina dogovarala je Udruga tjelesnih invalida Zadarske županije, a tako će biti i ove godine, kazuje njen predsjednik Jozo Kasipović.
– Upravo smo imali sastanak na kojem smo dogovarali novu akciju. Odabrat ćemo jedan dan krajem svibnja ili početkom lipnja kada bude najavljeno lijepo vrijeme. Jer, bitno je i da jugo nakon toga ne pobaca opet sav šljunak natrag. U planu je okupiti ekipu koja će počistiti šljunak s rampe kako bi ulazak u more bio nesmetan. Imamo puno prijatelja, i unutar udruge i izvan nje pa nam se tako znaju odazvati i članovi ŠRD Zubatac, obližnji susjedi i Mjesni odbor Puntamika. Vjerujemo da će tako biti i ove godine, kazao je Kasipović, ističući pritom značaj pomagača koje im Grad zadar osigurava svake godine, a koji asistiraju osobama s invaliditetom na rampi pri ulasku u more. Nadaju se da će tako biti i ove godine.
– Po tome je plaža Vitrenjak i poznata, pomagači su okosnica svega. Jer, badava je da imate sve, imate rampu za invalide, a nemate nekoga tko će vam pomoći da ju koristite, zaključuje Kasipović.