Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Zadarski komorni orkestar i ostali izvođači oduševili publiku

23.05.2017. 22:00
Zadarski komorni orkestar i ostali izvođači oduševili publiku


Zadarski komorni orkestar u ponedjeljak navečer nastupio je zadnji put u ovoj Koncertnoj sezoni. Na koncertu u Svečanoj dvorani Sveučilišta kao solisti su nastupila dva sjajna mlada glazbenika rodom iz Imotskog, braća Đuzel – Marijan, pijanist i Ivan, trubač.
Bio je ovo njihov premijerni nastup uz Zadarski komorni orkestar, a predstavili su se kroz izvedbu Koncerta za klavir, trubu i gudački orkestar u c-molu, op. 35 Dmitrija Šostakoviča. Orkestrom je dirigirao Veton Marevci, mladi Karlovčanin koji je netom diplomirao na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.  Ravnao je praizvedbom djela splitske skladateljice sa stalnom adresom u Beču, Mirele Ivičević. Upravo po narudžbi Zadarskog komornog orkestra, a uz potporu Ministarstva kulture RH, ona je napisala djelo Her Absence Filled the World.
Uz navedena, na koncertu su izvedena još dva djela – dopadljiv Mozartov Divertimento u F – duru KV 138 i Pintarichiana, suita za gudače jednog od najboljih hrvatskih skladatelja 20. stoljeća, Borisa Papandopula.