Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Vlast u Lišanima Ostrovičkim preuzima povjerenik Vlade RH!?

Autor:

23.06.2008. 22:00
Vlast u Lišanima Ostrovičkim preuzima povjerenik Vlade RH!?

Foto: Adam VIDAS



Koga god HDZ predloži, ja ću ga podržati. Ne zato što se slažem s njima, nego što bi za Lišane Ostrovičke najgore u ovom trenutku bilo imenovanje povjerenika
Načelnik Općine Lišane Ostrovičke Željko Mijić najavio je podnošenje ostavke u nastavku 25. sjednice Općinskog vijeća. Već prije njega neopozivu ostavku ovjerenu kod javnog bilježnika je podnijela i predsjednica Općinskog vijeća Gordana Kalcina.
Mijić kao razlog podnošenja ostavke navodi opstruiranje rada Općinskog vijeća od strane lokalnog HDZ-a. Kap koja je prelila čašu bilo je napuštanje djednice vijećnika HDZ-a Ivice Musića i Ivane Dević uoči glasovanja o projektu montažne športske dvorane. Radi se o dvorani površine 1.850 metara četvornih kojom bi mjesto dobilo napokon zatvoreni prostor za sportske aktivnosti.
– S obzirom da na Općinskom vijeću ne prolaze ovakvi i drugi projekti za dobrobit mještana i ovog prostora, mislim da je krajnje vrijeme dati nekome drugome vlast pa neka napravi bolje. HDZ-ovci su se u zadnje tri godine od kada sam načelnik, na 25 održanih sjednica vijeća, bavili samo sa mnom kao osobom, a ne radom Općine. Uvijek su bili protiv ili suzdržani na sve prijedloge vijeća, a da nikad nisu dali svoj prijedlog, kaže Mijić.
Podsjetimo kako je na zadnjim lokalnim izborima najviše vijećničkih mjesta osvojio HDZ, četiri od jedanaest. Ipak, za načelnika je izabran Željko Mijić koji je sa svojom nezavisnom listom osvojio jedno vijećničko mjesto manje. Za očekivati je kako će upravo iz HDZ-a doći prijedlog za novog načelnika. Ako u nastavku 25. sjednice on ne bude predložen i izabran, vlast u Lišanima Ostrovičkim preuzet će povjerenik Vlade RH. Paralelno s tim će deset mjeseci prije lokalnih izbora na državnoj razini biti organizirani prijevremeni lokalni izbori.
– Koga god HDZ predloži, ja ću ga podržati. Ne zato što se slažem s njima, nego što bi za Lišane Ostrovičke najgore u ovom trenutku bilo imenovanje povjerenika i raspisivanje prijevremenih izbora, obećava Mijić.
Općina Lišane Ostrovičke je u zadnje tri godine, od kada je Mijić načelnik, donijela prostorni plan i plan ukupnog razvoja, plan protupožarnih mjera, dala koncesiju za pogrebne usluge. Nadalje, organizirano je prikupljanje i odvoz kućnog otpada, riješen problem slabe opskrbe električnom energijom, uređene su općinske i prostorije vrtića, riješeni imovinsko-pravni problemi vezani uz zemljište na objektu Braštine, te je proračun povećan za 140 posto.