Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Kickboxing: Očekuje se dolazak 120 sudionika

Autor: Ivica Gjergja

23.06.2010. 22:00
Kickboxing: Očekuje se dolazak 120 sudionika


U Biogradu na Moru u srpnju će se održati četvrti Kickboxing međunarodni kamp u organizaciji Kickboxing kluba Benkovac – Polača. Uz domaće kickboksače u sedam dana Biograd će posjetiti i sportaši iz inozemstva, pa su za sada svoj dolazak najavili Rusi, Libijci, Nigerijci, Marokanci, Poljaci, Slovaci, Bugari i Mađari. Ovako dobra posjećenost kampa posljedica je odlično organiziranog Svjetskog prvenstva 2006. godine održanog u Zadru i Benkovcu i reputacije koju KBK Benkovac kao organizator sportskih manifestacija ima. Potvrda je to i svestranosti benkovačkog kluba koji godinama postiže odlične rezultate koji su Benkovac profilirali u nositelja razvoja ovog sporta u Zadarskoj županiji. Elvis Nakić, prvi čovjek kluba, u deset je godina stvorio respektabilan klub koji je okupio djecu i mlade sportaše.
Ove će godine ljetni kamp okupit oko 120 sudionika, mladih sportaša uzrasta od 10 godina i starijih, koji će u razdoblju od 12. do 18. srpnja imati program učenja i usavršavanja znanja. Kamp će se održavati na nekoliko biogradskih lokacija, od kampa Dominik na ulazu u grad gdje će biti smješteni svi sudionici, do plaže i kampa Soline u Biogradu, što će reći da će dobar dio treninga biti na otvorenom. Ovogodišnji kickboxing kamp će prvi put imati i humanitarni karakter, jer će se za vrijeme njegovog održavanja prikupljena sredstva od prodaje majica i ostalih suvenira donirati udruzi roditelja djece s posebnim potrebama “Osmijeh”. Budući da je Ivan Knez, gradonačelnik Biograda, član svjetske organizacije Gradonačelnici mira, na organiziranom prijemu svaki predstavnik zemlje sudionice kampa pokloniti nacionalnu zastavu kao znak prijateljstva s Biogradom. U sedam dana druženja svakako će najzanimljivija biti završna večer prezentacije borbi i kickboxinga prilikom koje se uručuju priznanja najboljima, kao i zahvalnice svima koji su pomogli u realizaciji kampa.
Kickboxing kluba Benkovac je do sada osvojio 407 medalja od čega 184 zlatnih, 116 srebrnih, 107 brončanih. Od toga 21 medalja je sa svjetskih borilišta, kluba ima 33 pobjednika međunarodnih turnira, osam državnih prvaka, sedam povelja Grada Benkovca, jednu povelju Zadarske županije, četiri kategorizacije vrsnih sportaša od HOO-a. Bili su organizatori Svjetskog prvenstva, Internacionalnog kupa, četiri međunarodna ljetna kampa…