Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Pokradena tri strana državljanina

23.06.2011. 22:00
Pokradena tri strana državljanina


Na meti lopovima proteklih nekoliko dana našli su se i strani državljani, koji ljetuju na našem području. Tako je 58-godišnjem Francuzu nepoznati kradljivac u srijedu poslijepodne provalio u kamper parkiran na Ravnicama. Lopov je iz kampera odnio torbicu s osobnim stvarima i novcem pričinivši Francuzu štetu od oko pet tisuća kuna. Bez dokumenata i novca ostao je i belgijski bračni par koji koristi apartman u Petrčanima. Još uvijek nepoznati počinitelj njima se u apartman koji nisu zaključali uvukao, dok su spavali te im je ukrao torbu u kojoj su se nalazili novčanici s dokumentima i novcem. Protiv nepoznatog počinitelja slijedi kaznena prijava. Isti dan bez svog laptopa, dva mobilna uređaja i novčanika s dokumentima i novcem ostao je i 46-godišnji Švicarac. Njemu je još uvijek nepoznati počinitelj spomenute predmete ukrao iz otovorenog salona jednog putničkog broda iskoristivši trenutak dok je ovaj zaspao. Šteta je procijenjena na oko 20 tisuća kuna, a za ukradenim stvarima, kao i počiniteljem policija intenzivno traga.
S gradilišta pokradeni električni kablovi
Tijekom proteklih blagdana lopovi su ordinirali diljem županije i krali sve što im se našlo na dohvat ruke. Tijekom noći s ponedjeljka na utorak s gradilišta poduzeća “Gortan gradnja” u Ulici Nikole Tesle nepoznati je počinitelj ukrao oko 2.400 metara električnog kabela i oko 60 metara antenskog kabela, čime je vlasniku pričinjena materijalna šteta od oko 6.000 kuna. U utorak je, također, nepoznati kradljivac s otvorenog prostora tvrtke „Velpro” u Uvali Bregdetti ukrao 15-ak pocinčanih kolica za slaganje robe, čime je navedenoj tvrtci pričinjena materijalna šteta od oko 15.000 kuna. Protiv nepoznatih počinitelja za kojima policija intenzivno traga slijedi kaznena prijava.
Dana 21./22. lipnja 2011. godine u Zadru, A. G. Matoša br.24, nepoznati počinitelj provalio je u prostorije BP “INA” odakle je otuđio veću količinu raznih cigareta. Šteta oko 28.000,00 kuna. Protiv nepoznatog počinitelja slijedi kaznena prijava.
Zaradio kaznenu prijavu zbog dvije periske
Kaznenu prijavu zbog protuzakonitog ribolova u utorak je zaradio 45-godišnji muškarac kojega su pomorski policajci ulovili dok je iz mora u uvali Božakovina u Pakoštanima vadio zaštićene školjke periske. Iako je izvadio samo dvije školjke, kažnjen je, a školjke su mu oduzete i vraćene natrag u more.
Zbog blokade računa obrta krivotvorio pečat banke i nastavio poslovati
Zadarska policija izvijestila je da je u utorak dovršeno kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjakom vlasnikom obrta koji je krivotvorio pečat jedne banke i potpis ovlaštene službenice banke. Utvrđeno je kako je muškarac to učinio zbog blokade računa svog obrta kako bi dalje nesmetano mogao sklapati ugovore o cesijama s poduzećima kojima je izvodio radove, što je i činio.
– Osim toga, on je uplate o izvršenim radovima uplaćivao na osobni račun svog sina, čiji je on opunomoćenik te je na taj način spriječio namirenje svojih vjerovnika, a sebi pribavio protupravnu imovinsku korist od oko 800 tisuća kuna – rekli su iz policije koja je potom o ovom kaznenom djelu podnijela posebno izvješće nadležnom odvjetništvu.