Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Begonja najbliži Readingu

Autor: Andrija Dešpoja

23.06.2013. 22:00
Begonja najbliži Readingu

Foto: Zvonko KUCELIN



Jedan od igrača Zadra koji je na meti mnogih europskih klubova je mladi 21-godišnji veznjak Zadrana, Luka Begonja. Iza njega je sezona u kojoj je učvrstio poziciju u Milinovih prvih 11, a i doživio je afirmaciju i na reprezentativnom planu s dva poziva izbornika Nike Kovača u utakmicama protiv Portugala i Slovenije.
– Iza mene je sezona u kojoj sam imao konstantu minutaže te mi je ukazano povjerenje trenera Milina bila velika injekcija samopouzdanja. Nogometašu je najvažnije stalno igrati i kad je takva situacija onda je puno lakše popravljati nedostatake u igri.
Kakva su očekivanja pred skori početak Lige 10? Odmah na početku Zadar očekuju najteži protivnici Hajduk, Dinamo, Rijeka, Osijek…
– Najprije treba vidjeti tko će sve ostati u kadru za sljedeću sezonu. Ako se održi gro momčadi od prošle sezone, uz poneko pojačanje, Zadar može i dalje biti vrlo konkurentan u kvalitetom zgusnutoj ligi. Mislim da će za Zadar biti presudan domaći teren. Stanovi moraju postati neosvojiva tvrđava i uz pokoji bod na strani ostanak ne bi trebao biti upitan. Raspored na početku je težak, ali i zanimljiv pogotovo za naše navijače. Na kraju krajeva ima dosta kola, čak 36, tako da se u slučaju lošijeg početka uvijek ima vremena izvući.
Samopouzdanje vam sigurno podižu i razne ponude renomiranih europskih klubova koje stižu na vašu adresu posljednjih dana. Interes su zasad pokazali talijanski Udinese i engleski drugoligaš Reading. Znači li to da je opcija odlaska iz Zadra ipak blizu realizacije?
– Teško mi je išta kazati na tu temu, premda mogu potvrditi zanimanje tih klubova. Bliže sam opciji s Readingom, no ništa još nije definirano. Ostvari li se tako nešto bit će mi to veliki izazov za napraviti iskorak u karijeri, a i Zadar bi mogao dobiti itekako potrebnu financijsku injekciju.