Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Na “Milleniumu” ću i pjevati, i skakati, i plesati

Autor:

23.07.2008. 22:00
Na “Milleniumu” ću i pjevati, i skakati, i plesati

Foto: Mare MILIN



Jedan od prvih mojih koncerata u karijeri je bio upravo u Zadru. Zadarska publika je uvijek dobro raspoložena i vesela, što je jako bitno za nas izvođače. Također sam imao prilike Zadar malo pobliže upoznati i veseli me da se u ovih nekoliko godina vaš grad toliko razvio i izgradio
Ovogodišnji dm Millenium jump & dance nakon skokova i plesa čije će slike obići svijet, završit će s uvijek u Zadru rado viđenim gostom – Lukom Nižetićem koji će zadarsku publiku razveseliti dvosatnim koncertom. U prebukiranom rasporedu nastupa, rada na novom albumu, Luka je našao vremena za Zadarski list i odgovorio na nekoliko pitanja:
* Luka, u petak ćete nastupiti na dm Millennium dance & jumpu. Možemo li očekivati da ćete se i Vi “baciti” u more?
– “Teško žabu u vodu natjerati”, rekli bi u narodu. Voda i ja smo veliki prijatelji, a pogotovo kad joj skokom priđem. Naravno da ću skočiti, a također i plesati te samim time podržati ovo događanje koje je zaista originalno i jedinstveno.
* Manifestacija ima humanitarni karakter jer je sav novac od ulaznica namijenjen za školu plivanja djece s poteškoćama u razvoju, a Vi se rado odazivate i sudjelujete u humanitarnim akcijama, koncertima… Koliko Vas to veseli i kako se osjećate nakon što ste nekome pomogli ili barem (nedavno djeci) uljepšali dan u bolničkom krevetu?
– To je najmanje što mogu učiniti u takvim prilikama. Biti u mogućnosti pomoći nekome kome je to doista potrebno je najljepši osjećaj, a pogotovo ako se radi o djeci. Nastojim se uvijek odazvati humanitarnim i sličnim akcijama jer sam svjestan koliko je njima ta pomoć nužna i pokušavam uvijek naglašavati da je to dužnost i moralna obveza pomoći oboljelima, zapostavljenima, siromašnima i onima koji svoje probleme ne mogu sami riješiti. Tijekom ovih godina svog pjevačkog djelovanja obišao sam dosta ustanova diljem Lijepe Naše i ostao zapanjen u kakvim sve stanjima, uvjetima  i s kakvim bolestima ljudi žive i preživljavaju. Bolesni čovjek ima samo jednu želju, a to je da ozdravi pa ako mu mi još udjelimo lijepu riječ i osmijeh vjerujem da mu to može pripomoći u ozdravljenju. 
* Ove godine na spomenutoj manifestaciji će se i plesati. Ekipa već duže vrijeme vježba koreografiju za masovni ples na rivi, a nekakav logičan slijed, kad je ples u pitanju, je da ste i Vi tu negdje. Da plesati volite to znamo, kao i da ste i prije showa Zvijezde plešu imali “mota i života” u tome. Koliko Vam je taj show pomogao usavršiti plesno znanje i koliko Vam je pomogao u karijeri pjevača?
– Mislim da takav show nikako ne može odmoći te da mi je u pogledu scenskog nastupa otvorio nove mogućnosti. To je iskustvo koje se pamti cijeli život. Osim što sam upoznao divne ljude, gdje izdvajam svoju partnericu Mirjanu Žutić, sada ću znati otplesati i valcer na svom vjenčanju (ha, ha, ha). Od malih nogu me ples uz glazbu okupirao i priznajem da sam od onih izvođača koji na nastupima jednostavno ne može ostati miran nego koristim svaki pedalj pozornice. Kroz svoj nastup nastojim publici pružiti kompletan show i aktivirati ih jer kao što znamo ples je idealna tjelesna aktivnost uz koju se čovjek još i zabavlja. 
* Što biste voljeli otplesati pred širom publikom?
– Volio bih se okušati u mjuziklu. Još uvijek ne mogu pronaći dovoljno vremena za takvo što, no nikad se ne zna, otvoren sam za takve opcije. Sviđaju mi se songovi iz predstave “Fantom u operi”, a zaludila me i glazba iz remakea filma “Lak za kosu” koji sam pogledao nekoliko puta.
* U Zadru ste rado viđen gost, surađujete sa Zadrankom Marom Milin, menadžerica Vam je Zadranka, otac Vam je bio trener NK Zadra…
– Istina. Sve me nekako veže za taj lijepi grad. Jedan od prvih mojih koncerata u karijeri je upravo bio u Zadru. Zadarska publika je uvijek dobro raspoložena i vesela, što je jako bitno za nas izvođače. Također sam imao prilike Zadar malo pobliže upoznati i veseli me da se u ovih nekoliko godina vaš grad toliko razvio i izgradio. Fascinirale su me vaše Morske orgulje na rivi, spomenik Pozdrav suncu kao i  cijeli Poluotok. Nedavno smo baš menadžerica i ja sjedili i uživali u tim čudesnim zvucima mora, i dosita sam se opustio i dušom i tijelom. Sigurno ću se uvijek vraćati u vaš grad. Tu sam ko doma.
* Smeta li Vam što Vam se mediji petljaju u privatan život ili ste prihvatili to kao “cijenu slave”? Je li teško živjeti pod povećalom i ostati normalan…
– Nikad nisam obraćao previše pozornosti na napise u novinama. Nemam vremena za to. Lijepo je pročitati pohvalu i pozitivan članak pa čak i kritiku ako je u pitanju moja glazba, a sve ovo ostalo bacam u “škovace” prije nego i pročitam.
* Novi album se sprema punom parom pa idemo i predstaviti tko sve radi na njemu i kako se cijela ta priča odvija.
– Baš smo ga neki dan završili, smiksali i masterizirali. Jako sam zadovoljan i sretan. Jedva čekam da pjesme dođu do publike na kojima smo radili skoro godinu dana. Kroz 12 novih pjesama pjevam o ljubavi, onoj sretnoj i onoj tužnoj. Njegov izlazak je planiran za jesen pa će biti još prilika da govorimo o njemu.
* Godišnji odmor – koliko, kad, nećemo pitati s kim i gdje…
– Odmarat ću se između koncerata. To mi je najdraže. Svirke, more, sunce i opet sve ispočetka. Ja bih tako cijeli život. Hvala!