Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Zadrani uvijek gladni Lada

Autor: Valentina Mlađen

23.07.2009. 22:00
Zadrani uvijek gladni Lada

Foto: Zvonko KUCELIN



Nastupom na platou ispred Crkve Sv. Marije, Ansambl narodnih plesova i pjesama Lado oduševio je brojnu zadarsku publiku u četvrtak navečer. Iako Lado dolazi u Zadar već godinama u sklopu ljetne turneje po turističkim središtima na Jadranu, kad god posjete Zadar, čeka ih vjerna publika kojoj nije teško stajati na nogama u gužvi više od sat vremena kako bi vidjeli pravi spektakl.
I ove godine u svom repertoaru su izveli devet točaka različitih plesova i pjesama iz cijele Hrvatske, a novost u koreografiji im je i skupina plesova i pjesama iz Baranje koju je publika jako dobro prihvatila. Izvedbom popularnog kola Linđo, Lado je još jednom potvrdio da je zaslužio reputaciju koja ga prati.
– Publika nas je jako toplo ispratila kao i uvijek kada dođemo u Zadar. Osim Zadrana to su i turisti koji su u Zadru svake godine otprilike u isto vrijeme i mi se zato trudimo svake godine napraviti drugačiji i novi repertoar, rekao nam je Ivan Ivančan, umjetnički direktor ansambla Lado.
Pomoć pri dolasku u Zadar omogućila im je Hrvatska kazališna kuća Zadar koja je organizator događaja.
Iz prvih redova gledala ih je i Branka Dolički, producentica u Hrvatskoj kazališnoj kući Zadar upozorivši na jedan problem koji se javlja svake godine kada Lado nastupa u Zadru. Problem je jer nema gledališta te publika mora stajati na nogama za vrijeme cijelog nastupa, a kako je svake, pa i ove godine velika gužva, teško je vidjeti nastup. Jedno od mogućih rješenja bilo je i da se posluži tribinama koje su korištene dva dana prije za koncert Josea Carrerasa, ali do toga nije došlo. Ipak čini se da brojnu publiku koja je napunila cijeli prostor oko platoa Crkve Sv. Marije ništa nije moglo omesti da ne pogledaju i poslušaju ovaj zaista veliki i svjetski ansambl.