Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Hrvatskoj zlato

Autor: Andrija Prović

23.07.2010. 22:00
Hrvatskoj zlato

Foto: Andrija PROVIĆ



Razigravanjem za plasmane od sedmog do trećeg mjesta, odnosno finalnim dvobojem između Hrvatske i Švicarske, jučer je završio malonogometni turnir Hrvatskih svjetskih igara. Raspoložene tribine u Mocirama posvjedočile su odličnoj završnici turnira, obilježenoj neizvjesnim i atraktivnim susretima, u kojoj je Hrvatska na kraju osvojila zlato, a nizozemski Hrvati u susretu za treće mjesto slavili protiv sunarodnjaka iz Rumunjske.
– U početku smo došli sa stavom da dolazimo samo igrati, no nakon pobjeda protiv Argentine i Francuske vidjeli smo da možemo daleko dogurati. Nastojali smo se što bolje pripremiti, tako da smo večer prije utakmice uveli karantenu za naše igrače. I eto, isplatilo nam se – rekao je Goran Strniša, voditelj nizozemske reprezentacije. Njegovi su igrači u prvom poluvremenu poveli 2:0, a dobru formu potvrđuju i početkom nastavka. Međutim, kako je utakmica odmicala, igrači u žutim dresovima sve su više prijetili odličnom Viktoru Mihaku, nizozemskom vrataru. Uskoro se prednost “narančastih” topi na samo gol zaostatka (3:2). Ipak, Oranje je smoglo koncentracije ne dopustiti preokret te se s konačnih 3:2 okititi zasluženom broncom.
Zanimljiv je bio i posljednji, finalni dvoboj. Sraz Hrvatske i Švicarske protekao je u početnoj dominaciji “kockastih”, uskoro potvrđenoj s dva gola u mreži gostujućih. S 2:0 otišlo se na veliki odmor, no “crveni” se uskoro bude te iz kontre dolaze do 2:1. U narednim minutama ponovno će vrebati opasnost po hrvatski gol, ali mreža ostaje netaknuta. Zato se zatresla s druge strane kada Hrvati iz Domovine dolaze do 3:1 i naslova pobjednika turnira.
– Pokazali smo tehničku i taktičku dominaciju te zasluženo pobijedili. Bila je ovo jedna čvrsta utakmica u kojoj se Švicarska pokazala kao dostojan suparnik. Čestitam im, a posebno bih pohvalio svoje suigrače – kaže Željko Baković, trener i igrač reprezentacije Hrvatske sastavljene od malonogometne momčadi Fresti.